DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja: Latgales zvaigzne Brīvības piemineklī mirdz tikpat spoži kā citas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

"Latgali mēdz dēvēt par trešo zvaigzni Brīvības pieminekļa zvaigznājā, taču domāju, ka būtu jāatsakās šādas numerācijas. Latgales zvaigzne ir tikpat spoža un tikpat svarīga kā pārējās. Šodien pārliecinājos, ka Latgalē ir daudz Latvijas patriotu, un arī šajos nemierīgajos laikos mūsu valsts austrumu robeža ir drošās rokās,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 29.aprīlī, pēc Rēzeknes un Zilupes apmeklējuma.

“Zilupē aug jauna patriotu paaudze – šeit skolēni ar entuziasmu iesaistās jaunsardzes aktivitātēs, ar lepnumu apzinoties, ka viņu dzimtajā vietā sākas Latvija. Aprunājoties ar jauniešiem par viņu nākotnes plāniem, redzam topošos Latvijas ekonomistus, karavīrus un politiķus. Jaunsardzes tradīcija Zilupes vidusskolā ir ar spēcīgām saknēm, šī ir stipra Latvijas vieta!” atzina I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja aicināja skolēnus iesaistīties parlamenta projektā “Jauniešu Saeima”, lai caur savu pieredzi tuvāk iepazītu deputātu darbu.

Rēzeknē Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Valsts robežsardzes koledžu, kur izglītību iegūst mūsu robežsargi. I.Mūrniece augstu novērtēja koledžas attīstību cauri gadu desmitiem, kļūstot par patiesi mūsdienīgu augstskolu, kas sagatavo augstas raudzes profesionāļus, kuri ir gatavi rūpēties par valsts robežu šajā izaicinājumu pilnajā laikā. Par to liecina gan ciešais sadarbības tīkls ar citu valstu robežsargu skolām, gan izveidotā sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī Adamovu, kur patlaban izmitināti vairāk nekā 80 ukraiņi, kuri, bēgot no kara, raduši patvērumu mūsu valstī. Sarunā ar I.Mūrnieci viņi pateicās Latvijas ļaudīm par lielo atsaucību un sirds siltumu, palīdzot ukraiņu tautai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI