DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece Grieķijā Ieva Briede iesniedz akreditācijas vēstuli Grieķijas prezidentei

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 28. aprīlī Atēnās notika Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Ievas Briedes akreditācija. Svinīgā ceremonijā vēstniece iesniedza akreditācijas vēstuli Grieķijas Republikas prezidentei Katerinai Sakellaropulai (Katerina Sakellaropoulou).

Sarunā ar prezidenti vēstniece pauda apņēmību stiprināt abu valstu labās un draudzīgās attiecības. “Šogad mēs atzīmējam Latvijas un Grieķijas diplomātisko attiecību simtgadi. Stāvot uz jaunā gadu simteņa sliekšņa, apzināmies, ka šis ir brīdis, lai izvērtētu padarīto un ar jaunu spēku strādātu un veidotu dziļākas un uz nākotni vērstas attiecības, veicinot ciešāku politisko dialogu un sadarbību ekonomikā, kultūrā un izglītībā,” sacīja vēstniece.

Vēstniece atzīmēja, ka šodienas sarežģītajā drošības situācijā ir svarīgi turpināt attīstīt Latvijas un Grieķijas sadarbību daudzpusējos formātos ar mērķi veicināt drošību un stabilitāti Eiropā.

Puses bija vienisprātis, ka abām valstīm jāstiprina sadarbība un viedokļu apmaiņa arī aktuālajos ES jautājumos, tostarp migrācijas un klimata pārmaiņu jomā.

Vēstniece Ieva Briede pienākumus Grieķijā uzsāks pildīt 2022. gada 29. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI