DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina uzņēmējus uz bezmaksas semināru par starptautiskajām sankcijām un preču aprites ierobežojumiem Krievijā un Baltkrievijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina uz bezmaksas semināru uzņēmējiem “Starptautiskās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju – preču aprites ierobežojumi. Skaidrojums.”, kas notiks 2022.gada 29.aprīlī no plkst.14:30 līdz 17:00 tiešsaistē.

Reaģējot uz Krievijas īstenoto karu Ukrainā un Baltkrievijas sniegto atbalstu Krievijai, starptautiskās institūcijas pret abām agresorvalstīm ir ieviesušas virkni sankciju, kas ietekmē ļoti daudzus uzņēmējus Latvijā. Lai veicinātu uzņēmēju izpratni par starptautisko sankciju, kas ierobežo preču apriti ar Krieviju un Baltkrieviju, piemērošanu, LTRK organizē bezmaksas semināru “Starptautiskās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju – preču aprites ierobežojumi. Skaidrojums.”, kurā eksperti runās par dažādām ar sankciju pārvaldību saistītām tēmām.

Seminārā par Eiropas Savienības sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju stāstīs Citadele bankas Sankciju eksperte un pārstāve Finanšu nozares asociācijas Starptautisko finanšu sankciju darba grupā Saiva Krastiņa, savukārt sankcijās iekļauto preču veidus un to identifikāciju skaidros Ārlietu ministrijas Stratēģiskās nozīmes preču eksporta kontroles nodaļas vadītājs Nauris Rumpe. Par muitas lomu sankciju uzraudzībā runās Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Riska vadības daļas Ierobežojumu un aizliegumu uzraudzības nodaļas vadītāja Dace Brimberga, bet ar sankciju riska pārvaldību uzņēmumos iepazīstinās BlueOrange bankas valdes loceklis un Finanšu nozares asociācijas Starptautisko finanšu sankciju darba grupas vadītājs Igors Petrovs. Par piegādes ķēžu un sadarbības partneru analīzi preču importa un eksporta kontekstā stāstīs KPMG Risku vadības pakalpojumu vadītājs Latvijā Edvards Grasis. Semināru moderēs Finanšu nozares asociācijas padomniece Laima Letiņa.

Seminārs būs pieejams tiešraidē LTRK mājaslapā un Facebook lapā. Jautājumus varēs uzdot sli.do, bet pēc semināra būs pieejams tā ieraksts un prezentācijas.

Papildu informācija lobijs@ltrk.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI