DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Spānijas aizsardzības ministre apmeklēs Ādažu militāro bāzi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 28. aprīlī, vizītē Latvijā ieradīsies Spānijas aizsardzības ministre Margarita Roblesa Fernendeza (Margarita Robles Fernández), lai tiktos ar Latvijā izvietotās NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas Spānijas karavīriem.

Tāpat ministre Ādažu bāzē tiksies arī ar Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāri Baibu Bļodnieci un Nacionālo bruņoto spēku komandieri Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu aktuālos drošības izaicinājumus reģionā un aptuveni vēl 150 Spānijas karavīru pievienošanos NATO kaujas grupai tuvākajā laikā.

Jau vēstīts, ka Spānijas premjerministrs Pedro Sančess (Pedro Sánchez) vizītes laikā Latvijā šī gada marta sākumā paziņoja par Spānijas lēmumu pēc iespējas ātrāk uz Latviju nosūtīt vēl aptuveni 150 karavīrus, šādi arī raidot nepārprotamu signālu Krievijai par NATO vienotību.

Šobrīd Latvijā ir izvietotā NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālā kaujas grupa, ko vada Kanāda, apvieno vairāk nekā 1500 karavīru no 10 valstīm – Kanādas, Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Melnkalnes, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Slovākijas. Ikdienā karavīri kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piedalās mācībās, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI