DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Vjačeslavs Dombrovskis: pēc iespējas ātrāk ir jāvienojas par konkrētiem sektorāliem mērķiem CO2 izmešu samazināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Pēc iespējas ātrāk valdības līmenī ir jāpanāk vienošanās par konkrētiem mērķiem noteiktos tautsaimniecības sektoros CO2 izmešu samazināšanā,” trešdien, 27. aprīlī, uzsvēra Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis sēdē, kurā komisija sprieda par rīcības virzieniem Eiropas zaļā kursa atbalsta programmas 2021.-2027. gadam īstenošanā.

“Noteikt konkrētus CO2 samazināšanas mērķus enerģētikā, transportā un lauksaimniecībā ir ļoti svarīgi, lai ministrijas varētu sākt darbu pie risinājumu izstrādes un izpētes par to, cik šie risinājumi mums izmaksās. Jo ilgāk turpinās nenoteiktība par to, kura ministrija par ko ir atbildīga, jo lielāks risks, ka lēmumi tiks pieņemti pēdējā brīdī, kas nedos laiku uzņēmumiem un sabiedrībai savlaicīgi sagatavoties un pielāgoties,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

V. Dombrovskis kā labo piemēru minēja Lietuvu, kura Eiropas zaļā kursa ieviešanai izstrādājusi detalizētu plānu ar sektorāliem mērķiem.

Deputātus ar iecerētajiem rīcības virzieniem iepazīstināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji. Tāpat tika pārspriesta Latvijas situācija klimata politikas mērķu sasniegšanā. 

Sēdes dalībnieki pārsprieda arī Eiropas zaļā kursa un Latvijas tautsaimniecības interešu salāgošanas iespējas. Komisija atzīmēja, ka konkrētu mērķu nospraušana CO2 samazināšanā ir būtiska arī privātajam sektoram, lai spētu plānot savu turpmāko darbību. Tāpat deputāti pauda cerību jau drīzumā iepazīties ar detalizētu rīcības plānu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI