DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

“Melnajā sarakstā” iekļauts vēl 41 ārvalstnieks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Reaģējot uz Krievijas noziegumiem pret Ukrainu un agresīvo ārpolitiku, pēc Valsts drošības dienesta (VDD) ierosinājuma iekšlietu ministre Marija Golubeva tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļāvusi vēl 41 ārvalstnieku. VDD vērtējumā šo personu aktivitātes var radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Kopumā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šā gada 24. februārī pēc VDD rosinājuma tā dēvētajā melnajā sarakstā jeb ārvalstnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta, līdz šim iekļauti 56 ārvalstnieki. 20 no melnajā sarakstā iekļautajiem ir Krievijas pilsoņi, astoņi ir Baltkrievijas pilsoņi, savukārt pārējie 28 – citu valstu pilsoņi, kuri īsteno Krievijas vai Baltkrievijas interesēm atbilstošas aktivitātes. Melnajā sarakstā iekļautajām personām ir noteikts liegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

VDD rīcībā esošā informācija liecina par šo personu iespējamu iesaisti izlūkinformācijas ieguvē vai atbalsta sniegšanu Krievijas ārpolitikas interešu sasniegšanai. Starp ārvalstniekiem ir personas, kuras pauž atbalstu Krievijas īstenotajai militārajai agresijai pret Ukrainu.

VDD turpina pievērst pastiprinātu uzmanību ārvalstniekiem, jo īpaši Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri nonākuši dienesta redzeslokā saistībā ar aizdomām par darbību Latvijai nedraudzīgo valstu varas interesēs. Konstatējot apstākļus, kas liecina par personu radītu apdraudējumu Latvijas nacionālās drošības interesēm, VDD nekavējoties rosina konkrēto personu iekļaušanu tā dēvētajā melnajā sarakstā jeb ārvalstnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI