DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Novirza finansējumu inovatīvo medikamentu pieejamības uzlabošanai onkoloģijas pacientiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets, šodien, 26. aprīlī, atbalstīja 3,5 miljonu eiro novirzīšanu inovatīvo medikamentu pieejamības uzlabošanai onkoloģijas pacientiem.

Aizvadītā gadā šādā veidā inovatīvo medikamentu pieejamības uzlabošanai novirzīti nedaudz vairāk kā 1,8 miljoni eiro no akcīzes ieņēmumiem 2021. gada pirmajā pusgadā.

Papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršana ir nozīmīgs atbalsts onkoloģijas jomas pilnveidei, lai nodrošinātu nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, tostarp uzlabotu jaunu medikamentu pieejamību, īstenojot personalizētu un mērķtiecīgu ārstēšanu. Atbilstoši pētījumiem inovatīvo medikamentu iekļaušana onkoloģijas pacientu ārstēšanā par 20-25% samazina priekšlaicīgu mirstību no vēža, tādā veidā vairojot dzīves gadus, kas kopumā ir ieguvums tautsaimniecībai.

Jau vēstīts, ka Likumā “Par valsts budžetu 2021. gadam” noteikts, ka, ja faktiskie ieņēmumi no akcīzes nodokļa ieņēmumiem no tabakas izstrādājumiem pārsniedz attiecīgajam ceturksnim prognozētos ieņēmumus, līdzekļi tiek novirzīti onkoloģisko saslimšanu ārstēšanas nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI