DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājas amatā apstiprina Sandru Pūci un valdes locekles amatā Agnesi Vaļulieni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25. aprīlī, VSIA Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC)  dalībnieku sapulcē valdes priekšsēdētājas amatā apstiprināta Sandra Pūce un valdes locekles amatā Agnese Vaļuliene. Jaunajā amatā valdes locekles darbu uzsāks ar 2. maiju. Sandra Pūce pārstāvēs veselības aprūpes jomu, savukārt Agnese Vaļuliene pārmaiņu vadības jomu.

Sandra Pūce ieguvusi ārsta – psihiatra izglītību Latvijas Medicīnas akadēmijā (1994.gadā), kā arī profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā, medicīnas un aprūpes iestāžu vadībā biznesa augstskolā “Turība” (2018.gadā). Pēdējos desmit gadus S.Pūce bijusi slimnīcas “Ģintermuiža” virsārste, rezidentu darbu vadītāja. Papildus S.Pūce strādājusi par lektori un mācību materiālu veidotāju Latvijas Ārstu biedrības rīkotās pieaugušo neformālās izglītības programmās, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Tālākizglītības fakultātē.

Agnese Vaļuliene ieguvusi maģistra grādu Liepājas Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē (2001.gadā), kā arī profesionālo tulka kvalifikāciju Latvijas Universitātes Moderno valodu fakultātē (2007.gadā). Papildus apguvusi tālākizglītības kursus projektu vadībā RISEBA un Rīgas Tehniskajā universitātē. A.Vaļuliene no 2008.gada strādājusi Veselības ministrijā Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktores amatā, savukārt kopš 2018.gada bijusi valsts sekretāres vietniece resursu un pārmaiņu vadības jautājumos. A.Vaļuliene piedalījās Latvijas sagatavošanā tās prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē (veselības jomas kompetencē), dalībai OECD, kā arī tās prezidēšanai Ziemeļu dimensijas Sabiedrības veselības un sociālās labklājības partnerībā. Tāpat A.Vaļulienes vadībā pirmo reizi tika izstrādāta vidēja termiņa stratēģija attiecībā uz Veselības ministrijas kā darba devēja attīstību un attiecīgi personāla politikas ieviešanu, kas vērsta uz Veselības ministrijas - darba devēja kompetenču stiprināšanu.

“Psihiskā veselība ir neatņemama un būtiska veselības sastāvdaļa, tādēļ atbilstošas rūpes par to ir veselības aprūpes sistēmas prioritāte. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centram kā valsts lielākajai specializētajai klīnikai jākļūst par metodiskās vadības centru psihiskās veselības jomā. Novēlu jaunajai centra valdei nerimstošu enerģiju, attīstot Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru kā mūsdienīgu klīniku,” norāda Veselības ministrijas valsts sekretāre Indra Dreika.

Jau ziņots, ka pagājušajā gada tika izsludināts atklāts konkurss uz RPNC 2 valdes locekļu amatiem – pārmaiņu vadības un veselības aprūpes jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI