DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Ārlietu komisijā sāk izvērtēt Latvijas un Krievijas divpusējos līgumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 20.aprīlī, sāka izvērtēt Ārlietu ministrijas apkopoto informāciju par Latvijas Republikas un Krieviju Federācijas divpusējiem līgumiem. Sēdē piedalījās arī par līgumu izpildi atbildīgo nozaru ministriju pārstāvji.

Deputāti uzklausīja nozaru ministriju pārstāvju viedokļus par līgumu atbilstību ģeopolitiskajai situācijai saistībā ar Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā un starptautiskās sabiedrības vērstajām sankcijām pret Krieviju.

Komisija aicināja nozaru ministrijas izvērtēt, vai esošajos apstākļos ir iespējams apturēt katra atsevišķa ar Krieviju noslēgtā divpusējā līguma izpildi vai to denonsēt.

“Ņemot vērā šodienas situāciju, ir ļoti piemērots brīdis pārskatīt Latvijas vienošanās un līgumsaistības ar Krieviju. Vienlaikus, vērtējot iespēju denonsēt vai apturēt starptautiskos līgumus ar Krieviju vai jebkuru citu valsti, ir svarīgi ievērot starptautiski noteikto kārtību un saistības, ko esam uzņēmušies. Latvija ir tiesiska valsts, kas pilda savas saistības, tāpēc mums noteikti nevajadzētu radīt nepamatotas šaubas par mūsu rīcības atbilstību starptautiskajām tiesībām,” uzsvēra Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Šobrīd Latvijai ar Krievijas Federāciju ir noslēgti 58 divpusējie līgumi, daži no tiem jau ir zaudējuši spēku, sacīja R.Kols.

R.Kols informēja, ka komisija nākamajā sēdē turpinās izvērtēt Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas divpusējos līgumus, lai lemtu par katra konkrēta līguma iespējamo darbības apturēšanu vai denonsēšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI