DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

NTSP sēdē pārrunās tautsaimniecības attīstības prognozes un Krievijas izraisītā kara Ukrainā ietekmi uz Latvijas ekonomiku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21. aprīlī, notiks Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomes sēdē, kurā valdības pārstāvji un sociālie partneri skatīs vairākus tautsaimniecībai būtiskus jautājumus. Sēdi šoreiz vadīs Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Sēdes darba kārtība sāksies ar Finanšu ministrijas ziņojumu par Latvijas Stabilitātes programmu 2022. - 2025. gadam, apskatot Latvijas makroekonomiskās attīstības prognozes. Otrajā darba kārtības jautājumā Finanšu ministrija informēs par Atveseļošanas fonda aktualitātēm, par plāna īstenošanas progresu Latvijā.

NTSP sēdē paredzēts arī darba kārtības jautājums par Putina režīma īstenotā kara Ukrainā ietekmi uz Latvijas ekonomisko situāciju, par ko ziņos Ekonomikas ministrija.

Sēdes izskaņā paredzēts vēl viens būtisks temats - darba samaksas jautājumi veselības aprūpes jomā strādājošajiem. Situācijas izklāstu un redzējumu prezentēs Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Veselības ministrija.

NTSP sēde notiks videokonferences formātā, sākums plkst. 13.00, savukārt diskusijām varēs sekot līdzi tiešraidē Ministru kabineta mājaslapā.

Sēdes darba kārtība pieejama valdības mājaslapā.  

NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādējādi garantējot sociālo stabilitāti valstī. NTSP sēdes rotācijas kārtībā vada Ministru prezidents kā valdības pārstāvis, no darba devēju puses Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents, savukārt no arodbiedrību puses Latvijas Brīvo arodbiedrību (LBAS) priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI