DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

73% aptaujāto EPALE lietotāju piedalījušies platformas rīkotajos izglītības pasākumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Apkopojot Erasmus+ projekta "EPALE Nacionālais atbalsta dienests" 2021. gada lietotāju aptaujas rezultātus, vērojamas pozitīvas tendences - vietne kļūst lietotājiem arvien saistošāka un arvien biežāk lietotāji piedalās platformas rīkotajos izglītības pasākumos (semināros vai vebināros).

Analizējot aptaujas rezultātus, tika noskaidrots, ka aptaujātie kopumā augstu novērtē pieaugušo izglītības nozīmi – 96% to novērtējuši ar 5,4 un 3 punktiem. Respondentu atbildes apliecina, ka viņi atzīst un novērtē mūžizglītības nozīmi cilvēku dzīves kvalitātes paaugstināšanā.

49% no aptaujātajiem par platformu uzzinājuši ar sociālo tīklu starpniecību, kas ir teju tikpat, cik pērn, un pierāda šo mediju kanālu aktualitāti. Laikā, kad sociālie tīkli kļuvuši par neatņemamu mūsu ikdienas sastāvdaļu, ir būtiski radīt interaktīvu saturu, kas piesaista dažādu platformu patērētājus un veicina auditorijas mijiedarbību. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uz pusi pieaudzis arī platformas regulāro apmeklētāju skaits.

Lielākā daļa respondentu (46%) platformu apmeklē dažreiz (reizi mēnesi), bet regulāri vietnē iegriežas aptuveni ceturtā daļa (25%) aptaujas dalībnieku. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, platformas regulāro apmeklētāju skaits ir pieaudzis uz pusi.

Respondentu pieprasījums bijis augsts pēc dažādām praktiskām zināšanām un prasmēm, piemēram, zināšanām par projektu realizāciju, grāmatvedību un finansēm, labo praksi mūžizglītībā ar senioriem. Daudzi no aptaujātajiem arī norāda, ka vēlas uzzināt pieaugušo izglītības attīstības tendences, sabiedrības aktualitātes un nozares veiksmes stāstus. 

Trešdaļa aptaujāto jeb 34% ir kontaktējušies ar citiem EPALE kopienas dalībniekiem, bet 73% atzīmējuši, ka piedalījušies kādā no EPALE rīkotajiem semināriem vai vebināriem, tātad izmantojuši arī platformas sniegtās praktiskās izglītošanās iespējas. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šis skaitlis ir pieaudzis vairāk nekā uz pusi.

Ar pilnu aptaujas rezultātu apkopojumu var iepazīties šeit.

Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekts “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” nodrošina EPALE darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem kā valsts mērogā, tā arī starptautiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI