DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ukrainas sievietes izvarošanas rezultātā iestājušos grūtniecību varēs pārtraukt atvieglotā ceļā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 19.aprīlī, valdība atbalstīja Veselības ministrijas rosinātos grozījumus par vienkāršotu un paātrinātu kārtību valsts apmaksātai grūtniecības pārtraukšanai Ukrainas sievietēm, kuras dzimtenē Krievijas izraisītā kara apstākļos kļuvušas par seksuālās vardarbības upuriem, kā rezultātā iestājusies grūtniecība.

Ukrainas sievietēm, kuras ieradušās Latvijā un nolems pārtraukt grūtniecību netiks piemēroti atsevišķi Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā noteiktie nosacījumi valsts apmaksātas grūtniecības pārtraukšanas veikšanai, piemēram, nebūs nepieciešama izziņa no tiesībsargājošās iestādes un ārstu konsilija apstiprinājums.

Tāpat, lai pēc iespējas ātrāk varētu saņemt pakalpojumu, jo grūtniecības pārtraukšana iespējama līdz 12.nedēļai, paredzēts, ka vienuviet būs pieejama gan ginekoloģiska konsultācija, gan grūtniecības pārtraukšanas manipulācija un to varēs pārtraukt ne tikai ārstniecības iestādes stacionārā nodaļā, bet arī dienas stacionārā.

Lēmumu par grūtniecības pārtraukšanu konsultācijas laikā pieņems ginekologs, dzemdību speciālists, kurš veiks grūtniecības pārtraukšanu, pirms tam sniedzot grūtniecei konsultāciju.

Likuma grozījumi1 vēl jāapstiprina Saeimā.

1 "Grozījums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI