DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicina nevalstiskās organizācijas pieteikties NATO labdarības tirdziņa līdzekļu saņemšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 1. maijam Latvijas nevalstiskajām organizācijām ir iespēja pieteikties līdzekļu saņemšanai savu labdarības projektu īstenošanai NATO labdarības organizācijas fonda organizētā labdarības tirdziņa “NATO Charity Bazar 2022” ietvaros.

Labdarības tirdziņa mērķis ir vākt līdzekļus vairākiem NATO sabiedroto valstu labdarības projektiem, pārdodot alianses un tās partnervalstu uzņēmēju ziedotās preces, pēc tam visu ietirgoto naudu novirzot cēlu iniciatīvu īstenošanai. Ik gadu šādā veidā finansiāli tiek atbalstīti vairāki Beļģijas, kā arī starptautisko organizāciju – biedrību, sociālo centru un nevalstisko organizāciju – pieteiktie projekti.

“Aicinu Latvijas nevalstiskās organizācijas izmantot iespēju un pieteikties finansiāla atbalsta iegūšanai, kas lieti noderēs cēlu labdarības projektu īstenošanai. Šī ir arīdzan brīnišķīga iespēja iepazīstināt pārējās NATO dalībvalstis ar mūsu nevalstisko organizāciju veiktajiem labajiem darbiem,” pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Lai pretendētu uz finansējuma saņemšanu, nevalstiskajai organizācijai ir  jābūt oficiāli reģistrētai kā bezpeļņas labdarības organizācijai vismaz vienu gadu pirms pieteikšanās termiņa beigām – līdz 1. maija plkst. 13.00 pēc Latvijas laika.

Tāpat tai ir jābūt organizatoriski un finansiāli neatkarīgai – nedrīkst būt lielas mātes organizācijas filiāle, savukārt maksimālie ienākumi nedrīkst pārsniegt 312 500 eiro gadā. Organizācijai ir jādarbojas vai jāatrodas NATO dalībvalstī, NATO Partnerattiecības mieram valstī vai valstī, kas pašlaik ir NATO sadarbības partneris.

Uz finansējumu nevar pretendēt arī tās organizācijas, kas jau pēdējo trīs kalendāro gadu laikā ir saņēmušas NATO labdarības tirdziņa līdzekļus. Piemēram, organizācija, kas guvusi labumu no 2020. gada tirdziņā iegūtajiem līdzekļiem un izmantojusi tos projektiem 2021. gadā, atkārtoti finansējuma iegūšanai var pieteikties 2024. gadā.

Plašāka informācija par nosacījumiem un pieteikšanās anketa atrodama labdarības tirdziņa mājaslapā: www.natocharitybazaar.org.

NATO labdarības tirdziņš tiek organizēts jau vairāk nekā 40 gadus. Sākotnēji tas sniedza palīdzību Beļģijas labdarības organizācijām, bet 2004.gadā tika nodibināta Beļģijā reģistrēta nevalstiskā organizācija “NATO Charity Bazaar”, kas darbojas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

Katru gadu organizācija finansē astoņus līdz desmit labdarības organizāciju iesniegtos projektus Beļģijā un 15 līdz 18 projektus dažādās NATO dalībvalstīs un partnervalstīs. Latvija šajā tirdziņā piedalās kopš 2004. gada.

Ik gadu Latvijas uzņēmējiem tiek izsūtīti aicinājumi atbalstīt labdarības tirdziņu. NATO Labdarības tirdziņā piedalās Latvijas uzņēmēji, kas ražo Latvijai raksturīgus produktus, piemēram, maizi, konfektes, alu, balzamu, lina izstrādājumus, keramiku, rotaļlietas u.c. ražojumus. Uzņēmumi tiek aicināti atbalstīt tirdziņu gan ziedojot, gan piedāvājot savu produkciju par zemāku cenu.

Aizvadītajā gadā labdarības pasākumam tika piesaistīti 28 dažādi Latvijas uzņēmumi un pašnodarbinātās privātpersonas, kuras ziedoja savu produkciju. Latvijas pārstāvju kopējais ieguldījums ziedojumos sastādīja 7 000 eiro.

2021. gadā labdarības akcijas rezultātā kopumā tika ietirgoti 165 000 eiro. Atbilstoši NATO valstu militāro delegāciju  pārstāvju balsojumam tas tika sadalīts starp 8 Beļģijas un 18 starptautiskajiem labdarības projektiem starp kuriem bija arī divi Latvijas labdarības organizāciju projekti – Talsu ģimeņu un bērnu attīstības centrs “Brīnumiņš”, kas saņēma 9 991, 53 eiro, un Onkoloģijas pacientu atbalsta biedrība “Dzīvības koks”, kas saņēma 7 050 eiro.

Plānots, ka labdarības tirdziņš “NATO Charity Bazar 2022” norisināsies šoruden Beļģijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI