DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policijas priekšnieka vietniekam Normundam Grūbim piešķir ģenerāļa pakāpi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

aprīlī Ministru kabinets piešķīra ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniekam pulkvedim Normundam Grūbim.

N.Grūbim speciālā dienesta pakāpe – pulkvedis – ir piešķirta 2013. gadā. Līdz ar to N.Grūbis  ir nodienējis Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā paredzēto laiku pulkveža dienesta pakāpē – vairāk nekā piecus gadus, kas nepieciešams ģenerāļa pakāpes saņemšanai. Arī viņa amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtējums atbilst noteiktajām prasībām.

 “Iekšlietu ministrijas vārdā sveicu Grūbja kungu, saņemot augstāko – ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi. Grūbja kungs, dienot Valsts policijā, devis nozīmīgu ieguldījumu strukturālo reformu ieviešanā Valsts policijā, kas skar Strukturālo reformu atbalsta programmu un kuru īsteno Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Savienību (ES). Tā ir ES programma, kas nodrošina individuāli pielāgotu atbalstu visām ES dalībvalstīm, kas veic institucionālas, administratīvas un izaugsmi veicinošas reformas. Es ceru, ka mēs jau tuvākajos gados redzēsim ļoti labus šo reformu rezultātus Valsts policijā. Ņemot vērā viņa teicamos profesionālos sasniegumus un vadības prasmes, likumsakarīga ir viņam piešķirtā ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe,” tā iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Savukārt N.Grūbis, saņemot ģenerāļa pakāpi, uzsver: “Man piešķirtā augstākā dienesta pakāpe  - ģenerālis - ir kas vairāk nekā tikai dienesta pakāpe. Tas ir ļoti augsts darba novērtējums, kurš nebūtu iespējams bez kolēģu, vadības un ģimenes atbalsta. Svarīgākais ir tas, ka ikviens no mums strādā, lai dzīvotu drošākā Latvijā, mūsu misija ir kalpot sabiedrībai un valstij.  Manis izvirzīšana ģenerāļa dienesta pakāpes saņemšanai ir papildus pienākumu uzņemšanās visaugstākajā līmenī ar augstu atbildības sajūtu un apzinīgu attieksmi pret dienesta pienākumu izpildi, veidojot profesionālu, modernu, efektīvu un uz sadarbību vērstu Valsts policiju, kas nodrošina kvalitatīvu pakalpojumu iedzīvotājiem un valstij.”

Dienestā N.Grūbis ir kopš 1996. gada, bet profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē ieguvis Latvijas Policijas akadēmijā.

Dienesta laikā par teicamu Valsts policijai noteikto uzdevumu izpildi N.Grūbis apbalvots ar Iekšlietu ministrijas Goda rakstiem, Iekšlietu ministrijas Pateicību, kārtējo speciālo dienesta pakāpi pirms termiņa  un Valsts policijas apbalvojumiem. Savukārt  2020.gadā N.Grūbis apbalvots ar Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu valsts iekšējās drošības stiprināšanā un Valsts policijas attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI