DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība piešķir finansējumu kultūras pasākumu rīkotāju atbalstam biļešu kompensācijas mērķprogrammā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi kultūras nozarē, valdība šodien pēc Kultūras ministrijas (KM) ierosinājuma lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 247 432 eiro, lai atbilstoši Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" 7. kārtas rezultātiem kultūras pasākumu rīkotājiem nodrošinātu biļešu kompensāciju 80 % apmērā.

VKKF mērķprogrammas septītās – noslēdzošās – kārtas ietvaros šā gada otrajā konkursā pieteikumus atbalstam iesniedza 30 pasākumu rīkotāji, pēc izvērtējuma lemts kompensāciju izmaksāt 29 pasākumu rīkotājiem. Atbalstīto pieteikumu saraksts pieejams VKKF tīmekļvietnē.

Kā jau KM iepriekš informējusi, VKKF atbalsta programma Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija” ir atbalsta programma, ko finansē no valsts budžeta, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari, kompensējot izmaksas, kas radušās, atdodot naudu skatītājiem par biļetēm uz ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem kultūras pasākumiem vai epidemioloģisko drošības pasākumu izpildes nodrošināšanai anulētajām biļetēm uz kultūras norisēm.

Š.g. 1. februārī precizētie atbalsta programmas nosacījumi paredz, ka atbalsts par skatītājiem atdotajām biļetēm uz pasākumiem, kas atcelti ārkārtējās situācijas laikā (no 2021. gada 11. oktobra līdz 2022. gada 28. februārim, biļešu naudas izmaksu veicot līdz 2022. gada 30. jūnijam), tiek veikts 80% apmērā no biļešu cenas un var tikt saņemts šādos gadījumos:

  • par ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem pasākumiem par biļetēm, kas pārdotas līdz 2022. gada 6. janvārim;
  • par publisku pasākumu norises aizliegumu laikā no 2021. gada 21. oktobra līdz 2021. gada 15. novembrim (atcelto pasākumu biļetēm, kas pārdotas līdz 2021. gada 20. oktobrim);
  • par ārkārtējās situācijas laikā notiekošu pasākumu biļetēm, kas pārdotas līdz 2022. gada 6. janvārim, un pasākumu rīkotāji skatītājiem anulējuši biļeti samazinātā skatītāju skaita dēļ, lai kultūras norises telpā nodrošinātu epidemioloģiskās drošības prasības.

Publisko pasākumu norises ierobežojumi, kas tika noteikti normatīvajā regulējumā1, būtiski ietekmēja kultūras un izklaides pasākumu rīkotājus un apmeklētājus.

Jau ziņots, ka laika posmā no 2021. gada 11.oktobra līdz 2021.gada 21.oktobrim publiskie pasākumi nevarēja pulcēt vairāk kā 1000 apmeklētājus, papildus nosakot prasības attiecībā uz sēdvietu izkārtojumu un personalizāciju, kā arī nosakot nodrošināmo platību vienam apmeklētājam pasākumos bez sēdvietām. Publisko pasākumu norise no 2021. gada 21.oktobra līdz 2021.gada 15.novembrim tika aizliegta, bet pēc tam atjaunoti sākotnējie nosacījumi, vienlaikus samazinot pieļaujamo apmeklētāju skaitu no 1000 uz 500 un aizliedzot pasākumu norisi, kas nenorisinās sēdvietās.

1 Ministru kabineta 2021.gada 28.septembra noteikumi Nr.662 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” un Ministru kabineta 2021.gada 9.oktobra rīkojums Nr.720 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI