DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs Cēsu novada domē runās par Lielstraupes pils vēsturiskā kompleksa nodošanu pašvaldībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 13. aprīlī, veselības ministrs Daniels Pavļuts Cēsu novada domē tiksies ar domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu, lai iepazītos ar Cēsu novada sagatavoto Lielstraupes pils vēsturiskā kompleksa attīstības redzējumu un pārrunātu tālākos soļus valsts īpašuma nodošanai.

Pēc tikšanās ministrs ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju dosies uz Straupi, kur apskatīs Lielstraupes pils vēsturisko kompleksu. Pēc vizītes paredzēta mediju iespēja.

Kā ziņots, Veselības ministrija vēlas pielikt punktu vairākus gadus ilgušajām sarunām un saskaņošanas procedūrām un bez atlīdzības nodot Cēsu novada domei valsts īpašumu - Lielstraupes pils vēsturisko kompleksu, kurā līdz 2018. gadam atradās Straupes narkoloģiskā slimnīca. Tas ļaus īpašumu saglabāt kā valsts nozīmes kultūras pieminekli, būtisku tūrisma objektu un Straupes vēsturisko simbolu.

Pils kompleksa ēkas veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai nav piemērotas, tāpēc alkohola atkarīgo ārstēšana jau kopš 2018. gada sekmīgi pārcelta uz Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu. Kultūras pieminekļa uzturēšana, apsaimniekošana un remontdarbi nav Veselības ministrijas pamatdarbības joma, toties vēlmi īpašumu attīstīt izrādījusi gan iepriekš Pārgaujas, gan tagad Cēsu novada pašvaldība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI