DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

T. Linkaits ES transporta ministru sanāksmē pārrunā turpmākos soļus Ukrainas atbalstam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 8. aprīlī, piedalījās Eiropas Savienības valstu transporta ministru sanāksmē, lai pārrunātu turpmākos soļus Ukrainas atbalstam un izaicinājumus transporta nozarē.

Jau kopš kara sākuma Latvija ir sniegusi būtisku atbalstu no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem, mazinot birokrātisko slogu un veicinot iespējas strādāt transporta sektorā, piemēram, par taksometru vadītājiem, kravas automašīnu šoferiem, sanāksmē stāstīja ministrs.

Ukrainas bēgļi un viņu ģimenes locekļi Latvijā var izmantot reģionālo sabiedrisko transportu bez maksas, un šī iespēja dažu nedēļu laikā izmantota jau vairāk nekā 15 tūkstošus reižu. Šie ir tikai daži no Latvijas ieviestajiem atbalsta soļiem karā cietušajai nācijai.

ES transporta ministri uzklausīja Ukrainas infrastruktūras ministru Oleksandru Kubrakovu par šai valstij nepieciešamo atbalstu transporta infrastruktūras atjaunošanai un normālai sistēmas funkcionēšanai.

“Esam gatavi atsaukties aicinājumam visiem mums pieejamajiem resursiem atbalstīt Ukrainas atjaunošanu pēc kara,” pauda T. Linkaits.

Runājot par ES kopīgajām sankcijām pret agresorvalsti Krieviju, ministrs pauda, ka šādos ārkārtas apstākļos vienota un ātra reakcija ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Viņš izteica gandarījumu, ka Eiropas Savienība ir spējusi vienoties par jaunām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju un ņēmusi vērā daļu no ierosinājumiem, ko kopīgā vēstulē pauda trīs Baltijas valstu un Polijas transporta ministri.

“Taču es vēlētos uzsvērt, ka mums ir jāiet vēl tālāk un jāierobežo pieeja ES ostām pilnīgi visiem Krievijas kuģiem,” sacīja T. Linkaits. Ministrs norāda, ka ES valstu kopīgās sankcijas  demonstrē ne tikai aktīvu nostāju pret nepieņemamo Krievijas agresiju, bet galvenokārt ir būtisks instruments, lai to ekonomiski vājinātu un atņemtu iespējas turpināt kara finansēšanu.

Ņemot vērā kara ietekmi uz pašu dalībvalstu transporta nozari, ministrs uzsvēra, ka nepieciešams ES līmeņa plāns transporta nozares rīcībai ārkārtas un krīzes situācijā, lai nodrošinātu transporta sistēmas funkcionēšanu un noturību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI