DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK organizētā diskusijā eksperti diskutēs par godīgu konkurenci izglītības nozarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) organizē tiešsaistes diskusiju “Konkurences neitralitāte izglītības nozarē”, lai runātu par konkurences neitralitātes ievērošanu izglītības nozarē un to kropļojošiem aspektiem.

Iestājoties par godīgu konkurenci Latvijas uzņēmējdarbības vidē un veicinot konkurences neitralitāti, LTRK turpina diskusiju ciklu par privātā un publiskā sektora konkurences apstākļiem dažādās nozarēs. Šoreiz diskusija būs veltīta konkurencei izglītības nozarē. Šobrīd Latvijas uzņēmējiem, kas strādā izglītības nozarē, ir jāsaskaras ar ievērojamu konkurences kropļojumu, kas rodas valsts un pašvaldības iesaistes dēļ. Godīgas konkurences veicināšanai un izglītības kvalitātes uzlabošanai, privātā un publiskā sektora izglītības iestādēm ir jānodrošina vienādas iespējas piesaistīt resursus un īstenot savu darbību, lai sniegtu pēc iespējas kvalitatīvāku un augstvērtīgāku pakalpojumu sabiedrībai.

Lai vērstu uzmanību šo jautājumu problemātikai un meklētu risinājumus,  8. aprīlī norisināsies diskusija “Konkurences neitralitāte izglītības nozarē”, kurā eksperti runās par publiskā un privātā sektora izglītības iestāžu mijiedarbību, augstākās izglītības attīstības veicināšanā un investīcijām labvēlīgas vides radīšanā.

Par konkurenci kropļojošiem aspektiem izglītības nozarē, kā arī privātā un publiskā sektora izglītības iestāžu sadarbību godīgas konkurences veicināšanai  diskutēs LTRK Profesionālās izglītības komitejas priekšsēdētājs, Biznesa augstskolas Turība rektors un valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis, Izglītības un zinātnes ministrijas Struktūrfondu departamenta direktora vietniece profesionālās izglītības un mūžizglītības attīstības jomā Gunta Arāja, Mācību centra “BUTS” pārstāvis Ingus Zitmanis, Sporta skolas “METTA” direktors, Akreditēto sporta skolu asociācijas valdes loceklis Miks Vilkaplāters, Valsts kontroles padomes locekle Inese Kalvāne un Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane. Ar Konkurences padomes atziņām un secinājumiem iepazīstinās Konkurences padomes priekšsēdētājs Juris Gaiķis. Diskusiju vadīs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Diskusiju ikviens varēs vērot LTRK Facebook profilā tiešsaistē un platformā Youtube https://youtu.be/jtHjSSuBzl8 8. aprīlī plkst. 11:00.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI