DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere: pateicamies Itālijai par ieguldījumu Latvijas drošībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija augstu novērtē Itālijas ieguldījumu NATO austrumu flanga stiprināšanā, nosūtot savus karavīrus dalībai NATO kaujas grupā Latvijā, kā arī regulāri uzņemoties Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misiju. Esam gandarīti par Itālijas neseno lēmumu par papildu karavīru izvietošanu Latvijā. NATO sabiedroto spēku pastāvīga klātbūtne šajā sarežģītajā laikā ļauj mums justies drošībā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, trešdien, 6.aprīlī, tiekoties ar Itālijas parlamenta Itālijas un Baltijas valstu parlamentārās sadraudzības grupas delegāciju Izabellas Rauti (Isabella Rauti) vadībā.

Itālijas parlamentārieši ieradušies Rīgā, lai tiktos ar Latvijas amatpersonām. Tāpat viņi apmeklēs Ādažu militāro bāzi un tiksies ar Itālijas kontingenta karavīriem.   

Krievijas brutālais karš pret Ukrainas tautu ir saliedējis Eiropas Savienības un NATO valstis. Šī vienotība ir jāsaglabā arī turpmāk, sniedzot nepieciešamo atbalstu Ukrainai un kopīgās vērtības liekot augstāk par valstu individuālām un reģionālām interesēm, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre. I. Lībiņa-Egnere atzina, ka attiecībā uz Krieviju un Baltkrieviju jāturpina spēcīga un saskaņota sankciju politika. Tāpat nepieciešams turpināt Krievijas izolācija starptautiskajās organizācijās. I.Rauti atzina, ka nepieciešams turpināt kopīgi strādāt, lai panāktu pilnīgu Eiropas neatkarību no Krievijas energoresursiem.

Tikšanās laikā apspriestas arī Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības. Saeimas priekšsēdētājas biedre pēdējos gadus raksturoja kā produktīvus un aktīvus gan politiskajā, gan praktiskajā sadarbībā visos līmeņos. Aicinām Itāliju izvērtēt investīciju iespējas Latvijā, tostarp jaunās dzelzceļa līnijas Rail Baltica infrastruktūras izveidē, pauda I.Lībiņa–Egnere.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI