DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Rīgas Domā skanēs koncerts “Lūgšana par Ukrainu”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 9. aprīlī, plkst. 19.00 Rīgas Domā būs dzirdams bezmaksas koncerts “Lūgšana par Ukrainu”, kura mērķis ir vairot kopēju iekšējo spēku un paust atbalstu Ukrainai.

Koncertā apvienosies trīs Latvijas kori – profesionālais vīru kamerkoris “Logos”, Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” un jauniešu kamerkoris “Accolada”, kā arī ērģelniece Larisa Bulava. Visi dalībnieki caur garīgo dimensiju un daudziem tik tuvo pareizticīgo mūziku vēlas parādīt koncerta auditorijai savu nostāju par kara nosodījumu.

Būs dzirdamas pareizticīgo dziedājumu pērles un ērģeļu mūzika. Pasākums norisināsies klātienē un video tiešraidē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Facebook un YouTube kontā.

Bezmaksas ielūgumi saņemami Rīgas Doma kasē vai piesakoties elektroniski, sūtot e-pastu uz info@singlatvia.lv.

Rīgas pareizticīgo koris “Blagovest” ir daudzu starptautisku koru konkursu un festivālu laureāts, ar panākumiem sniedzis vieskoncertus vairākās pasaules valstīs. Tas apvieno labākās Latvijas kordziedāšanas tradīcijas un spilgtu, izjustu pareizticīgās mūzikas izpildījuma tehniku.

Rīgas pareizticīgo koris “Blagovest”.

Publicitātes foto

Kamerkoris “Logos” ir profesionāls vīru koris, kura pamata repertuāru veido garīgā mūzika. Savu starptautisko atpazīstamību tas ieguvis ar pareizticīgās mūzikas programmu atskaņojumiem.

Kamerkoris “Logos”.

Publicitātes foto

Jauniešu kamerkoris “Accolada” ir Vispārējo Latviešu Dziesmu svētku un Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu svētku laureāts, ieguvis godalgas Latvijas un vairākos starptautiskos konkursos un festivālos. Tā repertuārā ir krievu garīgā mūzika, pasaules klasiķu skaņdarbi un tautas dziesmas.

Jauniešu kamerkoris “Accolada”.

Publicitātes foto

Larisa Bulava ir Rīgas Doma ilggadējā ērģelniece un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore. Larisa Bulava aktīvi koncertē gan Latvijā, gan cituviet.

Larisa Bulava

Publicitātes foto

Koncertu “Lūgšana par Ukrainu” atbalsta Rīgas dome; to organizē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā ģilde” sadarbībā ar nodibinājumu “Sing Latvia”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI