DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Suņu dāmas aicina uz lasīšanas nodarbībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šobrīd Nika, Bille un Martuks apošņā jaunākās grāmatas bibliotēkas plauktos, izmēģina, cik mīksts ir paklājs labākajās klausāmvietās, un atkārto pārsteidzošus trikus. Laiks gatavoties nav atlicis daudz – jau 12. aprīlī Valmieras bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā atsākies lasīšanas veicināšanas programma bērniem "Otrdienas – Ķepu dienas".

Katrā nodarbībā piedalīsies kāda suņu dāma, lai ar nedalītu interesi klausītos bērnu lasām, turklāt no šīs lasīšanas skolotājas aizrādījumus nekad nedzirdēt. Suņu dāmas labprāt parādīs kādu triku. Viņas būs labākās draudzenes un uzticamākās sarunu biedrenes, lai nodarbība bērniem palīdzētu atpūtināt galvu un rotaļu veidā uzlabotu lasītprasmi.

Nika, Bille un Marta ir veikušas speciālu apmācību, lai palīdzētu bērna attīstībā. Šādas nodarbības rosina bērnam atvērties, pārvarēt uzstāšanās bailes, uzlabot lasītprasmi, jo, lasot sunim, uztraukums pazūd, četrkājainais draugs nekad neaizrādīs, tādējādi bērnam rodas pozitīvas emocijas. Protams, kanisterapijas suns var būt neatsverams atbalsts bērniem veselības uzlabošanā un stiprināšanā, taču svarīgi, ka lasīšana kopā ar suni ir piemērota ikvienam, arī tiem bērniem, kuriem ar lasīšanu viss ir kārtībā. Tā ir arī mācīšanās rūpēties par dzīvnieku, pozitīvas emocijas, motivācija darīt un spēja uzņemties atbildību.

Suņi, kuri bibliotēkā darbojas ar bērniem, ir ieguvuši kanisterpaijas sertifikātu. Tas ir rehabilitācijas veids, izmantojot speciāli selekcionētu un apmācītu suni. Martas, Nikas un Billes saimniece ir kinologs, apmācības trenere, kanisterapijas asistente un kanisterapijas suņu eksaminatore Ingūna Tihomirova. Nodarbības notiks kopā ar galveno bibliotekāri, kanisterapijas brīvprātīgo Līgu Bujani.

Lasīšana kopā ar suni norisināsies otrdienās plkst.16.00 un 17.00 (katrā grupā ne vairāk kā četri dalībnieki) Valmieras bibliotēkā. Nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 27047344. Piedalīties aicināti bērni, kuri jau prot lasīt. Dalība – bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI