DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
2
2

LTRK: Darbību uzsāk labdarības interneta veikals Ukrainas atbalstam www.latvijapalidz.lv

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar uzņēmumiem AgroPlatforma un Mozello ir izveidojusi labdarības interneta veikalu, kurā iespējams iegādāties Latvijas ražotāju preces par ziedojuma cenām - pašizmaksu vai zem tās. Iegādātās preces tiek centralizēti nosūtītas Ukrainas atbalstam.

Šobrīd labdarības veikalā www.latvijapalidz.lv ir pieejamas šādu Latvijas uzņēmumu preces: SIA “Gemoss”, SIA “Felici”, SIA “Rāmkalni”, SIA “Kronis”, SIA “Chocolette confectionary”, AS “Cēsu Alus”, SIA “MILZU!”’ un SIA “Dimdiņi”. Jau tuvākajā laikā būs pieejama arī SIA “Venden,” SIA “Karavela” un AS “Rīgas Dzirnavnieks” produkcija. Aicinām arī citus Latvijas uzņēmumus, kuri ir gatavi daļu no savas produkcijas ziedot labdarībai par ziedojuma cenām (pašizmaksu vai zem tās), piedalīties labdarības veikalā. Šobrīd pieejami tikai pārtikas produkti, bet plānots ietvert arī situācijai atbilstošas nepārtikas preces. Tāpat aicināti pieteikties pārvadātāji, kuri gatavi par ziedojuma cenām nodrošināt pārvadājumus. Kontaktinformācija intereses gadījumā: LatvijaPalidz@ltrk.lv.

Labdarības veikalā tiek tirgoti tikai tādi produkti, kuri piemēroti kara situācijai Ukrainā. Tie ir pārtikas produkti, kuriem nav vajadzīgs speciāls režīms pārvadāšanai un uzglabāšanai. Ideālā gadījumā ar gariem uzglabāšanas termiņiem un, ja tie lietojami uzturā bez gatavošanas. Šajā veikalā nopirktās preces nesaņems pircēji, bet tās tiks piegādātas Ukrainā, vai nu izmantojot LTRK izveidoto loģistikas sistēmu, ar kuras palīdzību līdz šim veiksmīgi nogādātas 4 humānās palīdzības fūres Ukrainā, vai iekļaujot produktus valsts organizētajās piegādēs Ukrainai.

Kā norāda LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: “Apbrīnoju līdz šim redzēto aktīvo atbalstu Ukrainai visdažādākajās formās no uzņēmējiem, iedzīvotājiem, sabiedriskajām organizācijām, valsts un pašvaldību institūcijām! Ceram, ka šī platforma ļaus vēl palielināt un paildzināt atbalsta apjomu Ukrainai.”

Projekta partneris – AgroPlatforma vadītājs Gatis Bērziņš: “Bija grūti noskatīties uz notiekošo Ukrainā un netaisno Krievijas agresiju. Sapratu, ka ieroci rokās paņemt nevaru un braukt aizstāvēt Ukrainu šodien nespēšu, bet palīdzēt gribējās un aizvien gribas, tāpēc radās ideja par ziedojumu veikalu #LatvijaPalīdz Ukrainas tautai. Ziedojumu veikala galvenais mērķis ir savienot Latvijas ražotāju ar ziedotgribētāju labo gribu, lai palīdzētu vēl vairāk. Latvijas ražotāji, izvietojot preces par īpašām ziedojuma cenām, dod iespēju ziedotgribētājiem palīdzēt Ukrainai vēl vairāk, jo var iegādāties vairāk preču par zemāku ziedojuma cenu. Turklāt - šādā veidā mēs atbalstam vietējo Latvijas ekonomiku, atstājot naudu Latvijas tirgū. Izsaku lielu pateicību Latvijas ražotājiem par atsaucību un aicinu citiem ražotājiem pievienoties www.latvijapalidz.lv – kopā mēs varam vairāk.”

Vienlaikus LTRK aicina turpināt ziedot Ukrainas atbalstam (Papildu informācija: https://www.ltrk.lv/lv/content/6532) kā arī atbalstīt kampaņu “Ukrainas labums”, tirgotājiem veikalos speciāli atzīmējot Ukrainas preces, bet visiem pārējiem – iegādājoties Ukrainā ražotas preces, tādā veidā palīdzot stiprināt Ukrainas ekonomiku.  Papildu informācija: https://www.ltrk.lv/lv/content/6537

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI