DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs T. Linkaits atklās “Rail Baltica” projektam veltīto ceļojošo vides izstādi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pie Salaspils kultūras nama “Rīgava” pirmdien, 4. aprīlī, plkst. 17.00 satiksmes ministrs Tālis Linkaits atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā”, kas veltīta “Rail Baltica” projekta īstenošanai Latvijā. Tā radīta ar mērķi, lai iedzīvotāji uzzinātu vairāk par “Rail Baltica” ātrvilcienu dzelzceļu – kur atradīsies stacijas, kā izskatās ātrvilcieni un cik ātri ar tiem varēs pārvietoties ikdienas braucienos vai ceļojot uz Eiropu.

Izstādes apmeklētāji varēs saistošā un viegli uztveramā veidā iepazīties ar “Rail Baltica” projekta pašreizējām aktualitātēm, plānoto starptautisko un reģionālo satiksmi, kravu loģistikas attīstības iespējām novadu pašvaldībās, kā arī faktiem par vēsturisko dzelzceļa savienojumu ar Eiropu.

Atklāšanas pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Salaspils novada pašvaldību. Klātesošos pasākuma dalībniekus uzrunās Salaspils novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Raivis Anspaks, kā arī “Rail Baltica” projekta ieviesēju pārstāvji – AS “RB Rail” Sadarbības ar stratēģiskajiem partneriem un komunikācijas departamenta vadītājs Ģirts Bramans un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” valdes loceklis Artūrs Caune.

Salaspilī izstāde būs aplūkojama no 4. līdz 18. aprīlim. Vēlāk izstāde turpinās savu ceļojumu uz Jaunmārupi, un tālāk uz citām novadu pašvaldībām, kur 12 dažādās norises vietās tā būs apskatāma līdz pat oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

“Rail Baltica” dzelzceļa līnija Latvijā sākas pie Lietuvas-Latvijas robežas, un turpinās caur 10 pašvaldību teritorijām: Bauskas, Ķekavas, Olaines, Mārupes novadiem, galvaspilsētai Rīgai, turpinoties Igaunijas virzienā caur Salaspils, Ropažu, Siguldas, Saulkrastu un Limbažu novadiem. Dzelzceļa līnijas garums Latvijā ir 265 km.

Izstādi tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu sadarbībā ar novadu pašvaldībām un projekta ieviesējiem Latvijā.

Ieeja bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI