DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ekonomikas ministrs darba vizītē dodas uz ASV

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ceturtdien, 31. martā, uzsāks savu darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Vizītes mērķis ir tikšanās ar vairākām ASV amatpersonām un uzņēmējiem, lai pārrunātu ilgtermiņa sadarbību enerģētikas jomā, tai skaitā par inovatīviem atjaunojamo energoresursu (AER) tehnoloģiju jautājumiem, energoefektivitātes risinājumiem, Mazo modulāro reaktoru (SMR) tehnoloģijas iespējamo ieviešanu Latvijā un sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) piegāžu jautājumiem, stiprinātu sadarbību Trīs Jūru iniciatīvas ietvaros, kā arī runātu par  investīciju piesaisti Latvijai. Ministru vizītē pavadīs V.E. Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ASV Māris Selga.

Nolūkā pārrunāt potenciālo sadarbību Losandželosā ekonomikas ministrs apmeklēs vairākus tehnoloģiju uzņēmumus, tostarp Elon Musk kompāniju “Starlink”. Uzņēmums, reaģējot uz Krievijas bruņoto iebrukumu Ukrainā, nosūtīja nepieciešamo infrastruktūru, nodrošinot Ukrainu ar satelītinternetu vietās, kur karadarbības dēļ interneta sakari tika traucēti. Tāpat Vitenbergs apmeklēs Latvijas IT uzņēmuma “Draugiem Group” uzņēmumu “Printful”, kur tiksies  ar Latvijas komandu un iepazīsies ar uzņēmuma darbību.

Piektdien, 1. aprīlī, kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju Vitenbergs atklās Latvijas Amerikas Tirdzniecības kameras rīkoto biznesa konferenci  “Spotlight Latvia”, kas šogad uzmanību pievērsīs abu valstu uzņēmēju sadarbībai tehnoloģiju, kino un multimediju nozarēs. Pēc tās Vitenbergam paredzēta tikšanās ar Kalifornijas finanšu ministri Fiona Ma un kongresmeni Lou Correa, lai pārrunātu Trīs Jūru iniciatīvu, kas ir viens no instrumentiem ASV investīciju palielināšanai Latvijā. Sestdien, 2. aprīlī, ministrs tiksies ar Losandželosas latviešu diasporas pārstāvjiem.

Vizīte turpināsies Vašingtonā, kur ministrs svētdien, 3. aprīlī, apmeklēs latviešu dievkalpojumu un tiksies ar diasporas pārstāvjiem. Pirmdien, 4. aprīlī, plānotas tikšanās ar virkni ASV amatpersonu, kur galvenā sarunas tēma būs enerģētikās drošības un LNG piegādes jautājumi, sadarbība AER un SMR jomās.  Ministram paredzētas tikšanās ar ASV Valsts departamenta pārstāvjiem -  valsts sekretāra vietnieku ekonomiskās izaugsmes, enerģētikas un vides jautājumos Jose W. Fernandez un valsts sekretāra vietnieci aizsardzības un starptautiskās drošības jautājumos Bonnie Denise Jenkins. Tāpat plānotas tikšanās ar Amerikas un Centrālreiropas Biznesa asociācijas vadītāju Eric Stewart, ASV Komercdepartamenta sekretāra vietnieka pienākumu izpildītāju Dale Tasharski un citiem, lai pārrunātu divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus.

Otrdien, 5. aprīlī, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs piedalīsies un atklās Transatlantiskās enerģētiskās drošības forumu, kurā piedalīsies LNG nozares uzņēmēji,  kongresmeņi un ASV administrācijas pārstāvji. Foruma ietvaros ministram paredzētas arī vairākas tikšanas ar enerģētikas uzņēmumiem. Pēc dalības forumā Vitenbergs tiksies ar ASV Enerģētikas sekretāri Jenifer M. Granholm.

Ekonomikas ministrs vizīti ASV noslēgs Hjūstonā, kur trešdien, 6. aprīlī, un ceturtdien, 7. aprīlī, apmeklēs “Goldes Pass LNG” eksporta termināli, tiksies ar vairākiem enerģētikas uzņēmumiem, kā arī piedalīsies apaļā galda diskusijā ar Amerikas lielākajiem neatkarīgajiem naftas un gāzes ražotājiem (AXPC).

Kopā ar ekonomikas ministru vizītē dodas arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns un AS “Latvenergo” vadība, kuriem paralēli ministra programmai paredzēti arī vairāku enerģētikas uzņēmumu apmeklējumi, kā arī tikšanās ar ASV enerģētikas nozares amatpersonām un ekspertiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI