DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kucēni satika savus jaunos saimniekus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Septiņi vācu aitu suņa šķirnes kucēni, kuriem martā apritēja trīs mēneši, satika savus jaunos saimniekus.

Marta sākumā Louna, Lorry un Lucrecia devās uz Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldi, Lyanna - uz Daugavpils pārvaldi un marta beigās Lexia, Lagertha un Loki - uz Viļakas pārvaldi, lai iepazītos ar jauno saimnieku (kinologu), gūtu priekšstatu par dienesta vietu un sāktu socializācijas procesu. Tomēr drīz kinologi un kucēni atgriezīsies Valsts robežsardzes koledžā, lai apgūtu kucēnu sākotnējās apmācību programmu un specializācijas apmācību, t.i. cilvēka smaržas, sprāgstvielu vai narkotisko vielu meklēšanu. Tikai pēc šo apmācību veiksmīgas apgūšanas kucēni būs gatavi uzsākt dienesta gaitas uz valsts robežas.

 “Valsts robežsardzē dienesta suns ir nenovērtējams palīgs valsts robežas apsargāšanā, jo tieši suns var sekot pēdām un rezultātā panākt robežpārkāpēju, kā arī izmantojot savu izcilu ožu, atrast narkotisko vielu slēptuves un citas aizliegtas vielas,” - norāda Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centra priekšnieks Guntis Dukšta.

Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta galvenais uzdevums ir Valsts robežsardzes kinologu un dienesta suņu apmācība, kā arī vaislas darbs, nodrošinot Valsts robežsardzi ar kucēniem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI