DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS apvienotajā komiteju kopsēdē pārrunās Ukrainas bēgļu uzņemšanu un izmitināšanu Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 29.martā, notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Tautsaimniecības komitejas, Veselības un sociālo jautājumu komitejas un Finanšu un ekonomikas komitejas kopsēde, kurā izskatīs jautājumus, kas saistīti ar Ukrainas kara bēgļu uzņemšanu un izmitināšanu Latvijā.

Sēde sāksies plkst.14, un to tiešraidē varēs skatīties LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs".

Darba kārtībā ir jautājums par budžeta kompensējamiem pašvaldību izdevumiem atbalsta pasākumu Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināšanai, tostarp izmitināšanas, ēdināšanas, sociālie pakalpojumi. Tāpat plānots runāt par Ukrainas civiliedzīvotāju vienotās identifikācijas risinājumu un Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru iesaisti atbalsta sniegšanā Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Komitejas dalībnieki arīdzan pārrunās rīcību gadījumā, ja Ukrainas civiliedzīvotāji masveidā sāks ierasties Latvijā. Saistībā ar šo jautājumu tiks prezentēti arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētās aptaujas rezultāti par pašvaldību iespējām izmitināt bēgļus no Ukrainas.

Uz sēdi uzaicināti Iekšlietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI