DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs K.Gerhards Uzbekistānā uzsver inovāciju un tehnoloģiju attīstību lauksaimniecības produktivitātes palielināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards darba vizītes laikā Uzbekistānā piedalījās pirmajā Taškentas Starptautiskajā investīciju forumā, kā arī tikās ar augsta līmeņa Uzbekistānas amatpersonām.

Uzrunājot Taškentas Starptautiskajā investīciju foruma paneļdiskusijas par produktu modernizāciju un jauniem lauksaimniecības tirgiem dalībniekus, zemkopības ministrs atzīmēja: “Latvijas lauksaimniecība ir nozīmīgs valsts ekonomikas dzinējspēks. Nozares produktivitāte iet roku rokā ar inovāciju un tehnoloģiju attīstību, to pieejamību un iespējām nozarē nodarbinātajiem regulāri pilnveidot zināšanas un prasmes. Tie ir virzieni, kuros šobrīd Latvija aktīvi strādā, jo saredz tam lielu nākotnes potenciālu.”

Darba vizītes laikā Uzbekistānā K.Gerhards tikās ar Uzbekistānas lauksaimniecība ministru Džamšidu Hodžajevu (Jamshid Khodjaev), transporta ministru Ilhomu Mahkamovu (Ilkhom Mahkamov) un augstākās un vidējās speciālās izglītības ministru Abdukodiru Toškulovu (Abdukodir Toshkulov). Šo tikšanos laikā puses pārrunāja līdzšinējo valstu sadarbību un iespējas to attīstīt.

Sarunas laikā ar Uzbekistānas lauksaimniecības ministru K.Gerhards atzīmēja arvien pieaugošo  bioekonomikas lomu valstu un reģionu ilgtspējīgā attīstībā, kas ietver gan primāro bioresursu ražošanu, gan pārstrādi pārtikas, enerģijas un citu preču ražošanā, kā arī pakalpojumus, kuru pamatā ir bioresursi. Zemkopības ministrs pauda gandarījumu par jau uzsāktajām sarunām valstu starpā, lai veicinātu zināšanu pārnesi šajā jomā.

“Latvijai un Uzbekistāna ir potenciāls attīstīt līdzšinējo sadarbību zināšanu pārnesē, veidojot kopīgus mācību un apmācību projektus gan Latvijai, gan Uzbekistānai aktuālās un inovatīvās jomās, piemēram, zaļās ekonomikas attīstības, pārtikas drošības u.c. lauksaimniecības nozarēs,” tikšanās laikā ar Uzbekistānas augstākās un vidējās speciālās izglītības ministru uzsvēra  zemkopības ministrs K.Gerhards.

Savukārt tikšanās laikā ar Uzbekistānas Valsts mežsaimniecības komitejas priekšsēdētāju zemkopības ministrs K.Gerhards pauda Latvijas gatavību nodot zināšanas un pieredzi mežsaimniecības politikas izstrādē, kā arī par risinājumiem, kas ļāvuši Latvijas meža nozarei būt vienai no efektīvākajām Eiropā.

Darba vizītes laikā zemkopības ministrs tikās arī ar Uzbekistānas Ekoloģijas partijas vadītāju, senāta locekli Boriju Alihanovu (Bory Alikhanov) un Valsts veterinārijas un lopkopības attīstības komitejas pārstāvjiem.

Zemkopības ministra K.Gerharda, kas ir Latvijas-Uzbekistānas Starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs, darba vizīte Uzbekistānā norisinās no 23. marta līdz 28.martam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI