DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 1. aprīļa mazinātas prasības ieceļošanai Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar valdības lēmumu no 1. aprīļa ieceļošanai Latvijā no Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, Šveices un Apvienotās Karalistes tiek atcelta prasība uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Saslimstībai ar Covid-19 samazinoties, no 1.aprīļa tiek atcelta virkne līdzšinējo epidemioloģiskie drošības pasākumu. Ņemot vērā, ka ceļošanai šobrīd nav nozīmes Covid-19 izplatības veicināšanā, mainīsies arī nosacījumi ieceļošanai Latvijā. Līdzšinējās prasības uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu pagaidām paliek spēkā, ieceļojot no trešajām valstīm. Tāpat, ieceļot Latvijā, varēs uzrādot Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā, Jaunzēlandē vai Kanādā izsniegtu vakcinācijas vai pārslimošanas apliecinājumu.

Veselības ministrija arī turpmāk sekos citu ES valstu pieredzei ceļošanas nosacījumu noteikšanā, un tiklīdz ES tiks novērota tendence, ka valstis atsakās no sertifikātu pieprasīšanas ieceļotājiem arī no trešajām valstīm, šī pieredze tiks pārņemta Latvijā.

Detalizētāka informācija Ministru kabineta noteikumos Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” .

Ņemot vērā, ka drošības pasākumi valstīs atšķiras, joprojām aicinām ceļotājus pirms lidojuma pārliecināties par galamērķa un tranzīta lidojuma valstīs noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām, skaidrojot ceļošanas nosacījumus un aktuālās prasības ar konkrēto aviopārvadātāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI