DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība godinās komunistiskā genocīda upuru piemiņu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 25. martā, aizsardzības nozares vadība piedalīsies 1949. gada komunistiskā režīma politisko represiju un deportāciju upuru atceres pasākumos.

“1949. gada 25. martā veiktās deportācijas ir vienas no skaudrākajām Latvijas vēstures lappusēm, kad vairāk nekā četrdesmit trīs tūkstoši Latvijas iedzīvotāju kļuva par komunistiskā genocīda upuriem. Šodien, kad netālu no mums dzirdam par kara šausmām, vēl skaidrāk redzam, cik liela svētība ir dzīvot brīvā un neatkarīgā Latvijā. Aicinu ikvienu iesaistīties, lai veicinātu kopējo drošību un aizsardzību – mēs katrs Latvijai esam vajadzīgs un neizsakāmi nozīmīgs!” pauž aizsardzības Artis Pabriks.

Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece piedalīsies atceres brīdī Cēsu novada Amatas pagastā pie Doļu svētakmens, pieminot represētos apkārtnes iedzīvotājus.

Doļu svētakmenī ir iegravētie 42 represēto, Sibīrijā bojā gājušo bijušā Drabešu pagasta un apkārtnes iedzīvotāju vārdi. Savukārt Amatas stacijā ir izveidota piemiņas vieta 1318 no stacijas izsūtītajiem cilvēkiem no Cēsu un Alūksnes apriņķiem.

1949. gada 25. martā notika visplašākā Latvijas iedzīvotāju izsūtīšana uz Sibīriju un citiem attāliem bijušās Padomju Savienības reģioniem. Godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, šie skaudrie mūsu tautas vēstures notikumi tiek izgaismoti, novēršot to aizmiršanu un līdz ar to atkārtošanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI