DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pilnveido kārtību, kādā atlīdzināmi izdevumi reliģiskajās organizācijās kalpojošajam personālam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 24.martā, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Reliģisko organizāciju likumā. Tie aptver izmaiņas, kas saistītas ar reliģisko organizāciju reģistrāciju un darbības izbeigšanu, kā arī pilnveido kārtību, kādā atlīdzināmi ar kalpošanu saistīti izdevumi reliģiskajās organizācijās kalpojošajam personālam. 

Reliģisko organizāciju likumā ieviests jauns termins “reliģisko organizāciju kalpojošais personāls”. Likuma izpratnē reliģisko organizāciju kalpojošais personāls ir fiziskas personas, kas nav garīgais personāls vai reliģiskās organizācijas darbinieki, taču kas uz labas gribas pamata un aicinājuma vadīti bez atlīdzības piedalās reliģiskas organizācijas darbības mērķu īstenošanā. 

Likums paredz kalpošanas attiecības ar kalpojošo personālu nodibināt uz vienošanās pamata. Gadījumos, kad kalpojošajam personālam tiek atlīdzināti ar kalpošanu saistīti izdevumi, vienošanās noformējama rakstveidā. 

Ar izmaiņām ieviesta arī jauna reliģiskās organizācijas tiesiskā forma – nodaļa, kas ir reliģiskās savienības (baznīcas) statūtos (satversmē, nolikumā) paredzēta atsevišķu draudžu izveidota organizatoriskās struktūras vienība ar atsevišķu pārvaldības kārtību un pārvaldes institūciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI