DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
2
2

LTRK Eksporta balvas saņem SIA “Peruza” un SIA “Art Fairs Service”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) 23. martā Biedru kopsapulcē pasniedza Eksporta balvas. Krišjāņa Valdemāra balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma SIA “Peruza”, bet “Sprīdīša balvu” ieguva SIA “Art Fairs Service”.

Latvijā netrūkst uzņēmīgu, perspektīvu un enerģisku uzņēmēju ar lielām ambīcijām un potenciālu. Tieši tāpēc jau par tradīciju ir kļuvusi LTRK Eksporta balvas pasniegšana, lai novērtētu uzņēmēju sasniegumus un motivētu darboties ar aizvien pieaugošu jaudu, tādā veidā ne tikai nesot Latvijas vārdu pasaulē, bet arī vairojot Latvijas iedzīvotāju labklājību.

LTRK Eksporta balva tika pasniegta Biedru sapulces ietvaros, kur Latvijas uzņēmējus uzrunāja Latvijas Republikas prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš un Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Šogad LTRK Eksporta balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” saņēma ražošanas iekārtu un robotizēto līniju izgatavotājs SIA “Peruza”. Valdes priekšsēdētājs Roberts Dlohi, saņemot balvu, stāsta: “Šī balva ir mūsu lielisko darbinieku godam sasniegtais rezultāts. Mēs ļoti lepojamies ar saviem darbiniekiem, jo mēs darām to, ko tradicionāli dara Vācija, Zviedrija un citas pasaulē atzītas ražošanas iekārtu ražotājvalstis. Un tas, ka mēs esam iegājuši starptautiskā apritē ar saviem robotizēto ražošanas līniju projektiem, ir liels panākums.” Goda rakstus šajā kategorijā saņēma uzņēmumi SIA “Sport Revolution” un SIA “Mežroze”.  

“Sprīdīša balvu” ieguva vizuālās mākslas izstāžu aprīkošanas un apkalpošanas uzņēmums SIA “Art Fairs Service”. Uzņēmuma valdes loceklis Bruno Mellis par saņemto balvu: “Paldies par novērtējumu! Es domāju, ka tādos absolūtos skaitļos mēs esam Sprīdīši un būsim, bet industrijā mēs esam lieli un nozīmīgi - droši vien tāpēc, ka ļoti mīlam to, ko darām.” Goda raksti šajā kategorijā tika pasniegti uzņēmumiem SIA “AB Galdnieks” un SIA “Rubrig”.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis, sveicot Eksporta balvas saņēmējus, komentē: “Šis ir ļoti svarīgs novērtējums. Balvu saņēmēji ir cienījami uzņēmumi un galvenais vēlējums ir - lai viss neapstājas pie sasniegtā, un uzņēmumi izvirza aizvien lielākus mērķus, kurus ne tikai sasniedz, bet arī pārsniedz.”

Krišjāņa Valdemāra balvu “Latvji, brauciet jūriņā!” pasniedz Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. Uzņēmēju nominētos komersantus vērtē LTRK Eksporta padome, ņemot vērā šādus kritērijus: ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus un/vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tai skaitā inovatīvi, un kopējais eksporta preču un/vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 700 000 eiro.

„Sprīdīša balva” tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar izteiktu eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzvarētāju izraugās no pieteiktajiem komersantiem, vērtējot sekojošu kritēriju kopās: mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI