DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Baltijas valstu un Polijas transporta ministri aicina neielaist Krievijas kuģus ES ostās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar abu pārējo Baltijas valstu un Polijas transporta nozares ministriem vēstulē Eiropas Savienības (ES) transporta komisārei Adinai Valeanai (Adina Vălean) aicina nevilcināties ar turpmāku sankciju ieviešanu pret Krieviju, nosakot aizliegumu šīs valsts kuģiem ienākt ES ostās.

Ministri vēstulē norāda, ka ES aizvadīto nedēļu laikā ir spējusi rīkoties izlēmīgi un ieviest ārkārtas risinājumus, pieņemot plašas sankciju pakotnes, tajā skaitā arī transporta jomā. “Tikai turpmāka aktīva rīcība var dot taustāmus rezultātus un panākt pietiekamu spiedienu uz Krieviju. Krievijas agresijai pretī jāliek solidāra, vienota un stingra atbilde no visas ES, ieviešot turpmākas sankcijas,” sacīts vēstulē.

“Krievija jau mēnesi turpina savu neattaisnojamo brutālo iebrukumu Ukrainā, šīs valsts iedzīvotājiem, infrastruktūrai, demokrātijai un brīvībai. Šādā situācijā Krievijas kuģu turpmāka ienākšana Eiropas Savienības ostās nav pieļaujama,” pauž satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Baltijas valstu un Polijas ministri arī rosina uz laiku pilnībā aizliegt sauszemes kravas transportam no Krievijas un Baltkrievijas iebraukt Eiropas Savienībā, norādot, ka tie joprojām ik dienas “uztur Krievijas kara mašinēriju”.

Vēstuli parakstīja Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits, Polijas infrastruktūras ministrs Andžejs Adamčiks (Andrzej Adamczyk), Lietuvas transporta un komunikāciju ministrs Marius Skodis un Igaunijas ekonomikas lietu un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss (Taavi Aas).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI