DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā notika meistarklase jaunas metodes izmantošanā Ginekoloģijas klīnikas ārstiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Divas dienas – 18. un 19. martā – Rīgas Austrumu slimnīcas “Aslimnīcas mācību centrs” organizēja apmācību semināru “Biolitec lāzera izmantošanas histeroskopijā un ginekoloģiskajā laparoskopijā”, kas tika translēts Zoom platformā.

“Jaunās tehnoloģijas un citi mūsdienīgi risinājumi viesuši pozitīvas pārmaiņas arī ginekoloģijas un dzemdniecības jomā. Arvien vairāk dažādu ginekoloģisko patoloģiju ārstēšanā tiek pielietotas mazāk invazīvas tehnoloģijas un metodes, kas ir draudzīgākas pacientēm. Turklāt ievērojami samazinās arī uzturēšanās laiks stacionārā, un ir ātrāks atlabšanas periods. Bieži vien sieviete jau nākamajā dienā pēc operācijas var atgriezties savās ierastajās ikdienas gaitās,” saka mūsu slimnīcas Ginekoloģijas klīnikas vadītājas p.i. Zane Grabe.

Apmācību semināra ietvaros tika izskatīti vairāki pacienšu klīniskie gadījumi, kā arī demonstrēts praktisks Biolitec lāzera pielietojums, veicot laparoskopisku operāciju dziļās endometriozes ārstēšanā, dzemdes polipu noņemšanā, endometriomas ārstēšanā, kā arī starpenes kondilomu noņemšanā.

Apmācības notika profesora Stafano Angioni (Kagliari Universitāte, Itālija) vadībā. Operāciju veica stacionāra “Gaiļezers” Ginekoloģijas klīnikas mediķu komanda profesores Daces Rezebergas vadībā.

“Manuprāt, jau tuvākajā nākotnē lielākoties gadījumu visas ginekoloģiskās operācijas un citas medicīniskās manipulācija būs iespējams veikt dienas stacionārā vai ambulatori – bez ķirurģiskas iejaukšanās vai ar minimālu ķirurģisku iejaukšanos. Protams, joprojām slimnīcām būs nozīmīga loma. Rīgas Austrumu slimnīca noteikti ir uzskatāma par līderi dažādu ginekoloģisko patoloģiju ārstēšanā. Ginekoloģijas klīnikā ārstējas pacientes no visas Latvijas ar viskomplicētākajiem gadījumiem,” pauž mūsu slimnīcas ginekoloģijas un dzemdniecības galvenā speciāliste prof. Dace Rezeberga.

Apmācību dalībniekiem bija iespēja piedalīties arī diskusijā par Biolitec lāzera pielietojumu endoskopijā.

“Mūsu slimnīcas ārsti vēlas atgādināt un aicināt sievietes rūpēties par savu veselību. Regulāras ginekoloģiskās pārbaudes nepieciešams veikt arī tad, ja nav nekādu simptomu vai sūdzību. Tāpat nepieciešams veikt arī valsts apmaksātos dzemdes kakla un krūts vēža skrīningus, ar kuru palīdzību iespējams savlaicīgi diagnosticēt onkoloģiskās pārmaiņas orgānā un nepieciešamības gadījumā uzsākt ārstēšanos,” aicina mūsu slimnīcas Ginekoloģijas klīnikas vadītāja Nellija Lietuviete.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI