DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ceļu nestspējas uzlabošana vietās ar augstu applūšanas risku

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Attēlā: "Pārupes ceļš" posms pēc šī pavasara paliem 13. martā.

Šī pavasara palu laikā upēs ūdens līmenis bija augstāks nekā ierasts, un atsevišķu meža ceļu posmi bija applūduši. Jau vairākus gadus AS “Latvijas valsts meži” (LVM), būvējot meža autoceļus vietās ar augstu applūšanas risku, izmanto īpašus risinājumus ceļa nestspējas nodrošināšanai.

“Šajā pavasarī applūdis bija arī meža autoceļa ”Pārupes ceļš” posms Bauskas iecirknī. Ceļš virzās caur Iecavas upes palieņu pļavām. Jau šo ceļu projektējot, tika ņemta vērā pārplūšanas iespēja, tāpēc ceļa posms caur pļavām tika projektēts un izbūvēts ar papildu stiprinājumiem ceļa nogāzēm, izmantojot ģeotekstilu un rupju dolomīta šķembu bērumu. Arī ceļa segumā ir izmantots ģeotekstils ceļa konstruktīvas kārtas nestspējas palielināšanai,” skaidro LVM Zemgales reģiona meža infrastruktūras speciālists Uldis Grīva.

Ņemot vērā, ka ceļa posms uz laiku bija aptuveni pusmetru zem ūdens, transporta kustība uz pāris nedēļām tika apturēta. Pēc ūdens līmeņa krišanās ceļš samērā ātri atguva nestspēju, nekādi bojājumi netika konstatēti un transporta kustību varēja atjaunot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI