DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Samazinoties Covid-19 gadījumu skaitam Latvijā, jāturpina rūpīgi ievērot drošības pasākumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau vairākas nedēļas Latvijā novērojams Covid-19 gadījumu samazinājums, arī pagājušajā nedēļā (14.-20.03)  jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājās par 29,6%. Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies stacionēto pacientu skaits - par 15%, vidēji dienā slimnīcās nonāca 115 cilvēki (iepriekš 138).  

Pagājušajā nedēļā vidēji dienā tika veikti 9 624 testi, savukārt vidēji dienā atklāti 5 100 jauni gadījumi. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā turpināja samazināties – 0,77 (nedēļu iepriekš 0,84), tas liecina par infekcijas slimības samazināšanos sabiedrībā.  

Saslimstības samazinājums ar Covid-19 vērojams visās vecuma grupās, kā arī gandrīz visos Latvijas reģionos, tikai Latgales reģionā saglabājas saslimstības palielinājums. 

Pagājušajā nedēļā cilvēkiem, kuri bija saņēmuši balstvakcināciju, saslimstība ar Covid-19 bija konstatēta 1,2 reizes retāk (salīdzinājums infekcijas izplatības intensitātei uz 100 000 iedzīvotāju) nekā nevakcinētajiem cilvēkiem.  

  • Atgādinām: vakcinēto un balstvakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību, tāpēc vakcinēto un saslimušo cilvēku īpatsvara rādītājs vienmēr jāvērtē kontekstā ar vakcinācijas novērsto Covid-19 gadījumu skaitu sabiedrībā kopumā.  
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI