DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iepazīsti Latvijas Kultūras akadēmiju no citas puses: 6. aprīlī piedalies “Ēnu dienā”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

6. aprīlī visā Latvijā norisināsies ikgadējā karjeras izglītības akcija “Ēnu diena”. Jau septīto gadu šajā akcijā piedalās arī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), aicinot skolēnus iepazīties ar profesijām un to specifiku LKA akadēmiskajā un radošajā vidē. Skolēnu pieteikumi ēnot speciālistus kādā no šajā gadā piedāvātajām vakancēm tiks pieņemti līdz 28.martam: https://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/1143

2022. gada Ēnu dienā skolēniem būs iespēja ēnot LKA bakalaura studiju programmas "Audiovizuālā māksla" 1. kursa studentus, pasākumu producenti un izglītības projektu vadītāju Leonardu Ķesteri, LKA pasniedzēju un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāju Astrīdu Roguli, LKA mākslinieciskās jaunrades projektu vadītāju Kristīni Freibergu, mākslas kuratori un pasniedzēju Augusti Petri, LKA Kultūras vēstures un teorijas katedras vadītāju un pasniedzēju Raimondu Briedi, LKA Rīgas Kino muzeja vadītāju Agnesi Loginu, LKA E.Smiļģa Teātra muzeja vadītāju un pasniedzēju Jāni Siliņu, Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēju un dramaturgu Jāni Balodi, Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēju un aktrisi Zani Daudziņu.

LKA var lepoties ar diviem muzejiem – E. Smiļģa Teātra muzeju un Rīgas Kino muzeju –, Ēnu dienas dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par muzeja vadītāju Jāņa Siliņa un Agneses Loginas darba ikdienu, iepazīties ar to, kā norit muzeja izglītojošais darbs, kā tiek plānotas izstādes un pasākumi, un ko dara muzeja krājuma pētnieki. Ēnas varēs izsekot muzeja vadītāju, izstāžu un pasākumu kuratoru, muzejpedagogu un krājuma darbinieku ikdienai un uz dienu tuvāk iepazīt Latvijas kino un teātra vēsturi. Savukārt Astrīda Rogule aicinās skolēnus paviesoties Pulka ielas krātuvēs, kas ir vienas no modernākajām muzeja priekšmetu glabātuvēm Baltijā, atklājot, kur atrodas māksla, kamēr tā nav eksponēta muzejos un izstāžu zālēs.

Pirmo reizi būs iespēja kļūt par ēnu visam kursam – “Audiovizuālās mākslas” 1. kursa studentiem, kuri uzsākuši studijas piecās specializācijās Filmu režija, Operatora māksla, Filmu montāža un skaņa, Audiovizuālās un skatuves mākslas producēšana un Audiovizuālās un skatuves mākslas teorija.

Ēnu dienā skolēniem durvis vērs arī LKA katedra – Kultūras teorijas un vēstures katedra –, aicinot skolēnus ēnot to vadītāju Raimondu Briedi, kas iepazīstinās ar savu darba ikdienu visos līmeņos: koordinējot katedras darbu, lasot lekcijas, vadot vietējus un starptautiskus projektus un vadot LKA studiju programmas. Ja tev ir jautājumi par studijām bakalaura programmās “Kultūras un mākslu studijas”, tad katedras vadītāja ēnošana būs īstā izvēle, jo Raimonds Briedis arī vada bakalaura studiju apakšprogrammu “Kultūras un mākslu studijas”.

Šajā gadā studējošie tiks uzņemti arī bakalaura studiju apakšprogrammā “Drāmas un teksta studijas”, tāpēc aicinām pavadīt Ēnu dienu ar dramaturgu Jāni Balodi, lai uzzinātu vairāk par studijām šajā apakšprogrammā un iestājpārbaudījumiem.

Kļūstot par LKA mākslinieciskās jaunrades projektu vadītājas Kristīnes Freibergas ēnu, skolēniem būs iespēja vairāk uzzināt  par dažāda mēroga un dažādu nozaru radošu projektu vadīšanu – izrāžu, konkursu, izdevējdarbības, sadarbības u.c. projektu veidošanu. Kristīne koordinē LKA iegūstamo radošo skatuves mākslas profesiju studiju darbus, pārrauga LKA notiekošo ārpus studiju procesa radošo pasākumu norisi, administrē un vada kultūras pasākumus, ko LKA veic sadarbībā ar citām institūcijām, sadarbības partneriem. Strādā ar Kultūras studiju apakšprogrammās studējošajiem gan bakalaura, gan maģistra līmenī, iesaistot studentus praksēs, veicinot studentu profesionālo izaugsmi un papildinot akadēmijā iegūstamās teorētiskās zināšanas ar reālu praksi. Kristīne arī ir maģistra studiju "Kultūras menedžments" vadītāja, tāpēc, ja tevi saista studiju uzsākšana šajā programmā, tad piesakies ēnot un uzzini visu, kas tevi varētu interesēt par studiju procesu!

Ja tev neizdodas pieteikties, izmantojot Ēnu dienas platformu vai tavs pieteikums ir atteikts, sazinies ar Komunikācijas departamenta vadītāju Aiju Lūsi (aija.luse@lka.edu.lv, 29107218)!

Dalība Ēnu dienā LKA nav tikai iespēja uz pāris stundām ielūkoties akadēmiskā personāla darba ikdienā, no malas vērojot lekciju norisi vai radoša darba tapšanu. Tā ir iespēja iekļauties procesā un, nepastarpināti, kontaktējoties ar personībām, kas sevi jau pierādījušas Latvijas un starptautiskā kultūras vidē tādās jomās kā kino, māksla un teātris, iegūt praktisku pieredzi, kas pēc vidusskolas beigšanas varētu būt noderīga, izvēloties turpmākās izglītības iespējas.

Latvijas "Ēnu dienu" organizē biznesa izglītības biedrība "Junior Achievement – Young Enterprise Latvija". Ēnu diena ir pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI