DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Sagatavots mācību materiāls pamatskolām par apdrošināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Apdrošinātāju asociācija (LAA) sadarbībā ar skolotāju Anitu Jozus ir sagatavojusi metodisko materiālu par apdrošināšanu “Pirmie soļi apdrošināšanā”, kas paredzēts darbam ar pamatskolas skolēniem, sākot no 6. klases. Tas izmantojams sociālās un pilsoniskās izglītības jomā vai audzināšanas stundās, lai papildinātu skolēnu zināšanas finanšu pratībā un attīstītu kritisko domāšanu, pieņemot pārdomātus lēmumus nākotnē.

“Apdrošināšana nav pats vieglākais temats, par ko stāstīt pamatskolas vecuma bērniem, tādēļ materiālu centāmies veidot maksimāli piemērotu konkrētajam vecumam – tas rakstīts vienkāršā valodā, izskaidroti paši svarīgākie termini, lietoti piemēri no ikdienišķām ģimenes dzīves situācijām, kurās bērns var atpazīt sevi un savus tuviniekus,” stāsta materiāla autore Anita Jozus.

Cauri apdrošināšanas līkločiem skolēnus vedīs piecu cilvēku ģimene – tētis Andris, mamma Vija un trīs bērni – Māris (15 gadi), Zanda (13 gadi) un mazā Elza (9 mēneši). Ģimene dosies gan ceļojumos, gan apspriedīs tēta darba bīstamību, gan plānos drošu ceļu uz skolu. Iepazīstoties ar teorētisko materiālu un veicot uzdevumus darba lapās, skolēni izpratīs, kas ir riski, kas ir apdrošināšana, kādi ir izplatītākie apdrošināšanas veidi un kādēļ par apdrošināšanu nepieciešams laikus parūpēties dažādās dzīves situācijās.

“Materiāls “Pirmie soļi apdrošināšanā” ir arī pirmie soļi mācību materiālu jomā par apdrošināšanu – līdz šim Latvijā nav bijis sagatavots neviens mācību materiāls specifiski par apdrošināšanu. Tādēļ mēs patiesi ceram, ka materiāls būs noderīgs skolotājiem un skolēniem, dodot viņiem dzīvei noderīgas zināšanas,” saka LAA prezidents Jānis Abāšins.

Metodiskajā materiālā ir iekļauts informatīvs materiāls skolēnam, četras darba lapas un ieteikumi skolotājiem. Darba lapas paredzētas izmantošanai gan elektroniskā, gan papīra formātā. Materiāls būs pieejams LAA mājaslapā www.laa.lv, Latvijas Bankas izglītojošajā vietnē “Naudasskola” www.naudassskola.lv un Valsts izglītības un satura centra vietnē www.visc.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI