DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: Latvija atbalsta un atbalstīs Ukrainu cīņā pret Putina režīmu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piektdien, 18. martā, tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko) un tās laikā apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Putina režīmu.

Ministru prezidents ar Ukrainas vēstnieku pārrunāja aktuālo situāciju saistībā ar Putina režīma militāro iebrukumu Ukrainā. K. Kariņš izteica līdzjūtību par ukraiņu iedzīvotāju ciešanām un zaudētajām dzīvībām, uzsverot, ka par kara izraisīšanu atbildīgajām Putina režīma amatpersonām būs jāstājas starptautiskās tiesas priekšā.

K. Kariņš ar vēstnieku pārrunāja Eiropas Savienības pieņemtās sankcijas pret Putina režīmu, tostarp par šonedēļ apstiprināto 4. sankciju paketi pret Krieviju. Ministru prezidents uzsvēra, ka būtiska ir sankciju ieviešana, lai tās nebūtu iespējams apiet. Tāpat tika apstiprināts, ka Latvija ES līmenī turpina iestāties par plašākām sankcijām pret Putina režīmu – visas sankciju iespējas šobrīd ir atvērtas.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas sabiedrība, valsts un pašvaldību institūcijas atbalsta Ukrainu tās cīņā pret Putina režīmu un turpinās sniegt visu iespējamo palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Latvija ir atvērta bēgļiem no Ukrainas un tiek organizēts atbalsts bēgļu izmitināšanai un pamatvajadzību nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI