DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinām līdzdarboties Vispasaules Malēniešu svētku rīkošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šovasar, 30. jūlijā, Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā notiks jau Trešie Vispasaules Malēniešu svētki. Šie ir vieni no nozīmīgākajiem svētkiem novadā, tādēļ Alūksnes novada pašvaldība kā to rīkotājs aicina iedzīvotājus līdzdarboties pasākuma organizēšanā.

Vispasaules Malēniešu svētki jau trešo reizi aicinās pulcēties visus, kas par savu dzimto pusi sauc Malēniju. Par tikšanās vietu izvēlēts Jaunlaicenes pagasts, kur esošais Jaunlaicenes muižas muzejs pēta, kopj, saglabā un nodod tālāk sabiedrībai malēniskās kultūras mantojumu. Savulaik Malēnija vairāk dzīvojusi cilvēku nostāstos un leģendās, bet šobrīd šī teritorija kā viena no latviešu vēsturiskajām zemēm iekļauta Latviešu vēsturisko zemju likuma Latvijas kultūrvēsturiskā iedalījuma kartē.

- Vispasaules Malēniešu svētki ir izveidojušies par mūsu identitātes svētkiem. Aicinām gan aktīvus malēniešus kopā ar domubiedriem, gan arī citus radošus ļaudis iesaistīties svētku tapšanā - ja jums ir laba ideja, ko vēlaties realizēt, kāda aktivitāte, ko piedāvāt svētku programmai, piedalīties svētkos ar savu biedrību vai domubiedriem un noorganizēt ko interesantu, aicinām jūs atsaukties, - rosina Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Savus priekšlikumus Vispasaules Malēniešu svētku programmai aicinām paust anketā, kas pieejama saitē https://ej.uz/malēniešu_svētkiem. Jautājumu gadījumā lūdzam zvanīt pa tālruni 26335234. Idejas gaidīsim līdz 2022. gada 1. maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI