DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargu instruktori absolvē Kareivja speciālista kursu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 18. martā Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, Alūksnē, Kareivja speciālista kursa absolvēs 10 jaunsargu instruktori - topošie valsts aizsardzības mācības skolotāji.

Kareivja speciālista kursā jaunsargu instruktori apguva nepieciešamās militārās pamata zināšanas, prasmes un iemaņas, lai spētu izglītojamos apmācīt par mācību tēmām, kas valsts aizsardzības mācībā un jaunsargu nodarbībās saistītas ar militāro jomu.

Kursa laikā, trīs nedēļu garumā, dalībniekiem tika pasniegtas gan praktiskās, gan teorētiskās nodarbības topogrāfijā, ieroču un ierindas apmācībās, individuāla ekipējuma sagatavošanā, medicīnā un citās, ar karavīru profesiju saistītās, jomās.

Kursa noslēgumā tika kārtots kaujas šaušanas tests, kā arī tika dota iespēja kārtot fiziskās sagatavotības testu, ko ikgadēji veic profesionālā dienesta karavīri.

“Uzskatu, ka Kājinieku skola ir īstā vieta, kur jaunajiem jaunsargu instruktoriem iespējams parādīt to sabiedrības daļu un iekārtu, kas nodarbojas ar valsts aizsardzību. Tāpat tā ir laba iespēja apgūt strādāšanu komandā, dalīties ar savu pieredzi un iespēja izrauties no ikdienas rutīnas,” vērtējot kursa norisi, stāsta kursa vadītājs virsseržants Jānis Eglītis.

Savukārt stāstot par izaicinājumiem kursa norisē, J. Eglītis norāda, ka trīs nedēļu laikā kursa dalībniekiem, ja nav iepriekšējas militāras pieredzes, ir jāsastopas ar lielu informācijas apjomu, kas jāapgūst, bet, ja ir laba attieksme pret darbu un izpratne par disciplīnu, tas grūtības nesagādā.

Jau ziņots, ka jaunsargu instruktoru apmācības un kvalifikācijas paaugstināšanas seminārus Jaunsardzes centrs organizē vairākas reizes gadā, lai nodrošinātu, ka instruktoriem ir atbilstošas zināšanas un prasmes, lai pasniegtu kvalitatīvu un vienotu mācību saturu gan jaunsargu nodarbībās, gan valsts aizsardzības mācībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI