DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par Rīgas Svētā Pētera baznīcas likuma projektu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 17.martā, trešajā lasījumā skatīs Rīgas Svētā Pētera baznīcas likuma projektu. Tas paredz Rīgas Svētā Pētera baznīcu bez atlīdzības nodot Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas un Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam nodibinājumam.

Tāpat plānots, ka deputāti sēdē uzklausīs Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ikgadējo ziņojumu Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību.

Galīgajā lasījumā deputāti skatīs arī grozījumus Pacientu tiesību likumā, kas pacienta pilnvarotai personai nosaka tiesības pieņemt lēmumu par piekrišanu vai atteikšanos no pacienta ārstniecības.

Trešajā lasījumā plānots lemt arī par Vietējo pašvaldību referendumu likuma projektu. Ar jauno likumu paredzēts noteikt pašvaldību referendumu ierosināšanas un norises kārtību.

Lai paātrinātu efektīvas saziņas metodes ieviešanu aizsardzības resorā, deputāti galīgajā lasījumā skatīs par steidzamiem atzītos grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Tie paredz paplašināt to personu loku, kurām e-adreses izmantošana būs obligāta.

Parlaments galīgajā lasījumā lems arī par likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt nolīgumu par gaisa satiksmi starp Latviju un Čīli.

Savukārt pirmajā lasījumā deputātiem būs jālemj par grozījumu Latvijas Republikas Zemessardzes likumā. Tas paredz, ka aizsardzības ministra izveidota komisija varētu izvērtēt personu, kuras sodītas par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, tiesības tikt uzņemtām Zemessardzē.

Tāpat konceptuāli plānots lemt par iniciatīvu, kas paredz noteikt, ka turpmāk Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām, kuras atvaļina no dienesta, nebūs jāatmaksā izsniegtā formas tērpa atlikusī vērtība, ja atvaļinātā amatpersona atgriezīs tai izsniegto formas tērpu pilnā komplektācijā.

Parlaments lems arī par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai pret teroristisko organizāciju ISIL/Da’esh vērstajā starptautiskās koalīcijas militārajā operācijā “Inherent Resolve”.

Deputātiem būs jālemj arī par Lilijas Limanes atzīšanu par nacionālās pretošanās kustības dalībnieci.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp lēmuma projekts par Ievas Akurateres 13.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu. Tāpat darba kārtībā lūgts iekļaut likumprojektu par likuma “Par pagaidu papildu prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam” atzīšanu par spēku zaudējušu, kā arī grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā.

Saeimas 17.marta sēdes darba kārtībā iekļauti 38 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI