DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies nacionālās pretošanās kustībai veltītā konferencē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 17.martā, piedalīsies starptautiskā konferencē “Nosargāt valsti. Toreiz un tagad: Baltijas valstu nacionālās pretošanās pieredze un Ukraina”. 

Konferencē I.Mūrniece atklās paneļdiskusiju “Kā nosargāt tiesībās balstītu starptautisko kārtību”, un tajā piedalīsies arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere. 

Konferencē plānots pārrunāt gan Latvijas nacionālās pretošanās vēstures jautājumus un tās starptautisko nozīmi, gan apspriest pašreizējos ģeopolitiskos izaicinājumus un darāmo Eiropas un globālās drošības labā kontekstā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai. 

Pasākumā piedalīsies arī Valsts prezidents Egils Levits, Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko), kā arī drošības jomas eksperti, diplomāti, politiķi un vēsturnieki, tostarp no Igaunijas un Lietuvas. 

Konference veltīta Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienai, kas šogad 17.martā pirmo reizi iekļauta atzīmējamo un piemiņas dienu kalendārā. Šajā dienā 1944.gadā Konstantīna Čakstes vadītā Latvijas Centrālā padome pabeidza parakstu vākšanu memorandam, kurā Latvijas tautas vārdā tika pieprasīta Latvijas valsts neatkarības faktiskā atjaunošana.

Konference ceturtdien, 17.martā, notiks Rīgas pils Svētku zālē, un tā sāksies pulksten 15.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI