DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tautsaimniecības komisija atbalsta obligātu e-adresi aizsardzības resorā nodarbinātajiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai paātrinātu efektīvas saziņas metodes ieviešanu aizsardzības resorā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien, 15.martā, otrajā – galīgajā - lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Tie paredz paplašināt to personu loku, kurām e-adreses izmantošana būs obligāta.

Ar grozījumiem iecerēts noteikt, ka oficiālā elektroniskā adrese obligāti būs jāizmanto karavīriem, zemessargiem, Nacionālo bruņoto spēku civilajiem darbiniekiem, atvaļinātiem karavīriem un nodarbinātajiem Aizsardzības ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs, izņemot Militārās izlūkošanas un drošības dienestu.

“Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un pastāvošos kiberdrošības draudus, nepieciešams veicināt mūsdienīgas, efektīvas, operatīvas un drošas saziņas iespējas aizsardzības resorā,” iepriekš sacīja komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans, piebilstot, ka tuvākajā laikā jāapsver obligāta elektroniskā adrese visām valsts pārvaldē nodarbinātajām personām.

Oficiālā elektroniskā e-adrese ieviesta, lai elektroniskā vidē nodrošinātu ērtu un drošu oficiālo saziņu un dokumentu apriti starp valsts iestādēm un iedzīvotājiem.

Plānots, ka grozījumi Oficiālās elektroniskās adreses likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Lai likumprojekts stātos spēkā, tas otrajā – galīgajā – lasījumā vēl jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI