DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Zinātnes padomi vadīs Lauma Muižniece

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2022. gada 15. martā, Ministru kabinets atbalstīja Laumas Muižnieces kandidatūru iecelšanai Latvijas Zinātnes padomes (LZP) direktora amatā. 

Ph.D. Lauma Muižniece tika izvirzīta LZP direktora amatam pēc dalības atklātajā konkursā, kas noritēja trijās kārtās, kuru laikā viņa apliecināja savas kompetences un atbilstību amatam. L.Muižniece ir ieguvusi doktora grādu tehnoloģiju vadībā Tallinas Tehnoloģiju universitātē un profesionālā maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Banku augstskolā. Līdzšinējā darba pieredzē specializējusies tādās jomās kā tehnoloģiju pārnese, zinātnes komercializācija un intelektuālā īpašuma pārvaldība. Papildu informācija šeit.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece apliecina savu atbalstu jaunajai LZP direktorei: „Apsveicu Laumu Muižnieci ar iecelšanu amatā un novēlu veiksmīgu startu, uzsākot darbu Latvijas zinātnes procesu pārvaldībā. Esmu pārliecināta, ka viņas ieguldījums būs maratona uzvarētāju cienīgs,  turpinot jau uzsāktās reformas, veidojot LZP kā vadošo zinātnisko projektu ekspertīzes vietu un  vienlaicīgi pilnveidojot LZP iekšējās kontroles vadības procesus.”

Kopš 2022. gada 1. janvāra LZP apvieno visas zinātnes un tehnoloģiju attīstības politikas ieviešanas funkcijas, kas pirms tam bija sadalītas starp vairākām institūcijām. LZP nodrošinās vienotu un nacionālā līmenī koncentrētu zinātnes politikas ieviešanas, uzraudzības, administrēšanas, kā arī analītisko kapacitāti pilnā zinātnes ciklā – no fundamentālās zinātnes līdz zinātnes rezultātu komercializācijai.

LZP galvenās 2022. gadam noteiktās prioritātes ir: cilvēkresursu attīstības veicināšana, IKT vides uzlabošanas pasākumi, t.sk. izveidojot jaunu mūsdienu prasībām atbilstošu un lietotājam draudzīgu projektu iesniegumu izvērtēšanas un projektu administrēšanas sistēmu, kas nodrošina iespējas iegūt un mainīt sistēmā uzkrātos datus, LZP normatīvo aktu bāzes pilnveidošana, kā arī sadarbības intensificēšana ar zinātnisko sabiedrību caur LZP ekspertu komisijām un Konsultatīvo zinātnieku padomi.

Izmaiņas Latvijas zinātnes procesu pārvaldībā tiek veiktas saskaņā ar 2019. gada 14. oktobrī valdībā apstiprināto konceptuālo ziņojumu “Par Latvijas zinātnes politikas ieviešanas sistēmas institucionālo konsolidāciju”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI