DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Labklājības ministrs un izglītības un zinātnes ministre apmeklēs atbalsta centru Ukrainas bēgļiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 11. martā, plkst. 11.45 labklājības ministrs Gatis Eglītis un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece apmeklēs Rīgas Kongresu namā atvēro vienoto atbalsta centru bēgļiem no Ukrainas.

Atbalsta centrā Ukrainas civiliedzīvotāji primāri saņem informāciju par iespējamo sociālo palīdzību un izglītības nodrošināšanu, tāpēc ministriem svarīgi pārliecināties par to, vai valsts piedāvātais atbalsts ir visatbilstošākais pašreizējai situācijai un bēgļiem sniegtā palīdzība ir noderīga. Abus ministrus bēgļu atbalsta centrā sagaidīs Rīgas Domes vicemēre, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītāja Linda Ozola.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis: “Man ir būtiski pašam aprunāties ar bēgļiem, un redzēt, ka vienotajā apkalpošanas centrā viss norit raiti. Kara ļaunuma sekas šiem cilvēkiem ir sāpīgas, tāpēc mums ir jādara viss iespējamais, lai viņi justu mūsu atbalstu un rūpes. Esmu gandarīts, ka šajā centrā strādā arī Nodarbinātības valsts aģentūra darbinieki, kas sniedz konsultācijas par darba iespējām, jo darbs nozīmē reālus ienākumus un iespējas sakārtot savu ģimeņu dzīvi šobrīd šeit Latvijā.”

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece: “Ikviena ģimene, ikviens bērns, kurš ierodas Latvijā, lai patvertos no Putina radītajām šausmām brīvajā, demokrātiskajā Ukrainā, te ir gaidīts, un varu apliecināt, ka mēs – Izglītības un zinātnes ministrija, visas izglītības iestādes – esam gatavi un sniegsim visu nepieciešamo atbalstu, lai katrs bērns pēc iespējas veiksmīgāk iekļautos Latvijas izglītības sistēmā. Mums katram jāsaprot, ka atbalsts būs nepieciešams arī no pedagogiem, vienaudžiem skolā un viņu ģimenēm, tāpēc svarīgas ir ne tikai rūpes valsts līmenī, nodrošinot izglītības turpināšanas iespējas, bet arī ikdienas atbalsts, sapratne un empātija no līdzcilvēkiem ikdienas gaitās.”

Kongresu namā izveidotais atbalsta centrs darbojas kā vienas pieturas aģentūra, kurā centralizēti tiek sniegti pašvaldības un valsts pakalpojumi bēgļiem no Ukrainas. Te strādā pašvaldības sociālais darbinieks, klientu apkalpošanas speciālists, kā arī izglītības speciālists. Tāpat vienotajā atbalsta centrā darbojas Valsts robežsardze, kas apkopos informāciju par cilvēkiem, kas ieradušies Latvijā. Mājokļu jautājumus koordinē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes speciālisti palīdzē risināt vīzu un personas dokumentu jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI