DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Bēgļi no Ukrainas reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai atbalstītu Ukrainas pilsoņus un viņu ģimenes locekļus, kuri, bēgot no Krievijas izraidītā kara Ukrainā, ieradušies Latvijā, lemts, ka tie reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas. Lēmumu šodien, 10. martā, pieņēma Saeima, pieņemot grozījumus “Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā”.

Grozījumi paredz, ka Ukrainas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, reģionālajā sabiedriskajā transportā – vilcienos un autobusos – varēs braukt bez maksas. Vienlaikus atbrīvojums no braukšanas maksas neattiecas uz komerciālajiem reģionālajiem autobusu maršrutiem (reisiem), kas  kustības sarakstos atzīmēti ar lielo burtu “K” (šī norāde redzama arī autobusa elektroniskajā maršruta zīmē autobusa priekšpusē). Savukārt atbrīvojumu no braukšanas maksas valstspilsētu pašvaldību sabiedriskajā transportā, nosaka pašvaldības.

Tāpat veiktas izmaiņas pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un pārvadājumu ar vieglo automobili jomā, dodot iespēju Ukrainas pilsoņiem reģistrēties VSIA “Autotransporta direkcija” uzturētajā taksometru vadītāju reģistrā. Ukrainas pilsoņiem netiks izvirzītas prasības par valsts valodas zināšanām, kā arī neprasīs pierādīt vadīšanas tiesību aizliegumu, kas ir prasība gadījumos, ja vadītāja apliecība izsniegta ārvalstīs.

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI