DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Jānis Bordāns ar skolēniem runās par Satversmi un tās nozīmi viņu dzīvē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 11. martā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns kā Satversmes vēstnesis apmeklēs Siguldas Valsts ģimnāziju, lai iepazīstinātu skolēnus ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi viņu dzīvē. J.Bordāna saruna ar skolēniem notiek Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas “Es, Tu un Satversme” ietvaros.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norāda: “Lai pastāvētu brīvas, neatkarīgas valstis, tām ir jābūt modrām jebkurā laikā un jābūt gatavām aizsargāt demokrātiskās vērtības. Tas ir iespējams tikai tad, ja izglītojam katru bērnu, katru savu paaudzi par valsts pamatvērtībām. Sagaidot mūsu valsts pamatlikuma Satversmes simtgadi, Satversmes vēstneši dosies uz dažādām Latvijas skolām un runās par to, kas ir Latvijas valsts un kādas ir tās vērtības. Tas notiek tieši šajā laikā, kad visa pasaule seko līdzi notikumiem Ukrainā un nosoda Putina režīma iebrukumu, jo Ukrainas tauta cīnās par savu neatkarību un demokrātiskām vērtībām. Ukrainas tauta šobrīd cīnās arī par mūsu brīvību un drošību.”

Siguldas Valsts ģimnāzijā Jānis Bordāns tiksies ar 9. klašu skolēniem.

Ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns uzsver Satversmes nozīmi mūsu ikdienā un nepieciešamību stiprināt pamatlikumā noteiktās vērtības: “Satversme kā jebkuras valsts pamatlikums jeb konstitūcija pirmkārt iemieso visas sabiedrības intereses, un tās vienmēr būs augstākas par katra personiskajām. Šī ir Satversmes būtība un valsts iekārtas pamats.”

Jau vēstīts, ka izglītojošās kampaņas “Es, Tu un Satversme” ietvaros 2022. gadā Satversmes vēstneši – juristi – vieslekcijas formātā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar Satversmi.

Izglītojošo kampaņu rīko Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, un tā ir daļa no vairākām aktivitātēm Satversmes simtgades gadā.

Informācija par Satversmes simtgadi (vēsture, mūsdienas, pasākumi) pieejama šeit, kā arī Tieslietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI