DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

NNP forumā vērtēs tieslietu audita ieteikumu ieviešanas izpildes progresu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 10. martā, Noziedzības novēršanas padomes Augstāko amatpersonu forumā izvērtēs Valsts kontroles veiktā kriminālprocesu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitātes novērtējuma rezultātā sniegto ieteikumu ieviešanas plāna izpildi.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Tieslietu ministrijas iniciētās un Valsts kontroles veiktās revīzijas rezultātā sniegto ieteikumu ieviešana tiek nodrošināta visaugstākajā līmenī - pasākumu plāns un arī tā izpildes uzraudzība ir ietverta Noziedzības novēršanas padomes rīcības plānā. Tas ir viens no Padomes stratēģiskā rīcības plāna svarīgākajiem punktiem. Ieteikumu izpilde ir plānota līdz 2022. gada beigām. Tāpēc jau šobrīd esam uzaicinājuši atbildīgās iestādes informēt par tieslietu audita ieteikumu ieviešanas progresu un uzklausīt arī Valsts kontroles vērtējumu par iestāžu paveikto.”

Ieteikumu ieviešanas plāns sastāv no vairākiem rīcības pamatvirzieniem, kuros ietverti 54 pasākumi Valsts kontroles izteikto rekomendāciju izpildei. Plāna izpildi plānots pabeigt līdz 2022. gada 1. decembrim.

Ar Valsts kontroles revīzijā "Noziedzīgu nodarījumu ekonomikas un finanšu jomā izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāte" ietverto priekšlikumu ieviešanas plānu var iepazīties šeit.

Forumā plānots uzklausīt un diskutēt arī par Finanšu izlūkošanas dienesta iniciatīvu veidot AML (Anti money laundering) inovācijas centru, kā arī par Konfiskācijas fondā pieejamo budžeta līdzekļu apjomu.

 

Papildu informācija:

Noziedzības novēršanas padomes Augstāko amatpersonu apspriedes forums ir pastāvīgs sadarbības formāts starp tieslietu un iekšlietu ministriem, ģenerālprokuroru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju, kā arī citām par noziedzības novēršanu tieši atbildīgām amatpersonām, lai diskutētu par aktuālākajiem jautājumiem, kas saistīti ar tiesiskuma apdraudējuma riskiem, noziedzības novēršanu un apkarošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI