DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ministrs Plešs piedalās Eiropas Savienības digitālo lietu ministru padomes sanāksmē, kas veltīta kiberdrošības jautājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) piedalās neformālajā Eiropas Savienības telekomunikāciju un digitālo lietu ministru padomes sanāksmē Francijas pilsētā Neverā. Reaģējot uz Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā, centrālais jautājums ministru sanāksmes darba kārtībā ir kiberdrošība.

Sanāksmē plānotās sarunu sesijas ir orientētas uz drošības aspektiem kibertelpā, tostarp uz hibrīdapdraudējumiem – dezinformāciju un manipulēšanu ar informāciju internetā. Tāpat plānots apspriest elektronisko komunikāciju infrastruktūru un tās tīklus Eiropā, kā arī jautājumus, kas saistīti ar Eiropas kibertelpas aizsardzību.

Ministrs Plešs: “Krievijas uzsāktais karš Ukrainā ir licis pārskatīt mūsu centienus stiprināt kolektīvo drošību un aizsardzību kā visā Eiropas Savienībā, tā katrā dalībvalstī atsevišķi. Arī ļaunprātīgu aktivitāšu pieaugums Eiropas kibertelpā vēlreiz apliecina, ka, cieši sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, mums jāpieņem arvien jauni un noturīgi aizsardzības mēri, lai gādātu par drošību arī digitālajā vidē.”

Latvija visnotaļ pozitīvi vērtē līdzšinējo progresu un cerīgi raugās uz pasākumiem, ko pašlaik īsteno Eiropas Savienība, lai veicinātu drošību visā Eiropā. Latvija uzskata, ka kiberaizsardzībai jābūt daļai no visaptverošas valsts aizsardzības, kuras mērķis ir stiprināt un attīstīt kiberaizsardzības spējas, palielinot noturību pret kiberuzbrukumiem un sagatavotību krīzēm visās nozarēs.

Ministru sanāksmes ietvaros arī tiks publicēta Eiropas Savienības digitālo ministru kopīgi parakstītā deklarācija “Neveras deklarācija par sievietēm uzņēmējdarbībā un inovācijās”, kurai atbalstu pauda arī Latvija un kuru parakstījis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Latvijai ir būtiski, lai deklarācija sniegtu ieguldījumu nozaru digitālajā transformācijā, radītu sievietēm labākus nosacījumus iesaistei jaunu digitālo pakalpojumu un risinājumu izstrādē un palielinātu sieviešu interesi un motivāciju piedalīties digitālās transformācijas veicināšanā. Ministrs atzīmē, ka ir svarīgi novērst dzimumu nevienlīdzību tehnoloģiju un inovāciju jomā un sniegt atbalstu dzimumu līdztiesības veicināšanai tehnoloģiju un inovāciju kopienās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI