DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: ASV un NATO sabiedrotajiem Austrumu flangs jāstiprina ilgtermiņā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Pirmdien, 7. martā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu (Antony Blinken), lai pārrunātu drošības situāciju Eiropā un atbalstu Ukrainai kopš Putina režīma īstenotā militārā iebrukuma sākuma.

Puses pārrunāja jau pieņemtos lēmumus par NATO Austrumu flanga stiprināšanu un ASV ieguldījumu tajā, kā arī nepieciešamību to turpināt ilgtermiņā. Ministru prezidents pateicās E. Blinkenam par ASV lomu, saliedējot sabiedrotos kopīgā rīcībā, lai sniegtu atbalstu Ukrainai un starptautiski izolētu Putina režīmu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta drošības situācija Eiropā un NATO Austrumu flanga stiprināšana. K. Kariņš pateicās par ASV klātbūtnes palielināšanu Austrumeiropā, īpaši Latvijā, aicinot to pārvērst pastāvīgā ASV kontingenta klātbūtnē un turpināt atbalstu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanai. Ministru prezidents informēja par Latvijas plāniem tuvāko trīs gadu laikā palielināt aizsardzības budžetu līdz 2,5% no IKP.

Ministru prezidents sarunā arī informēja, ka Latvija ir sniegusi un turpina sniegt gan humanitāro, gan militāro palīdzību Ukrainai, ir atbalstījusi ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, kā arī Latvija ir atvērta bēgļiem no Ukrainas. K. Kariņš uzsvēra arī Latvijas iedzīvotāju lielo atbalstu Ukrainai, piemēram, īsā laikā savācot vairāk nekā 5 miljonus eiro ziedojumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI